Dan Tanasă mérges, mert „leköpték” Magyarországon

Az ideje nagy részét (az ilyesmire kapható törvényszékekkel karöltve) a székelyföldi közösségek megalázásával töltő Dan Tanasă felháborodott, mert december elsején bárki „leköphette” Nyíregyházán.

Magyar Menedék - Lovasíjász

Mintha nem lenne elég, hogy a magyar külügy megtiltotta diplomatáinak december elseje ünneplését, Nyíregyházán, a román nemzeti ünnep alkalmából, még egy papírból kivágott Dan Tanasă alakot is leköphettek az arra járók – kesergett Tanasă, aki saját bevallása szerint a megalázó eseménnyel egy időben éppen a soviniszta Antena 3 televízió meghívottjaként ecsetelte „a román–magyar együttélés” kilátásait Bukarestben.

Hírdetés

A „szekus vagyok, köpj le” feliratot tartó Tanasă-táblát az erdélyi magyar települések beperlésére szakosodott politikus szerint többen is leköpték. Tanasă tudni véli, hogy az akció értelmi szerzője a „neo-fasiszta” Csibi Barna volt, aki szerinte az „RMDSZ ideológiájának szülöttje”. Megjegyezte, hogy Nyíregyházán éppen a Székely Hadosztály felállításának évfordulójára emlékeztek, az eseményen több magyarországi és erdélyi szervezet is képviseltette magát. Tanasă, mint „különleges meghívott”, a hivatalos program befejeztével „jelent meg” a helyszínen.

A magyarellenes blogger szerint a történtek 1940-es évek Magyarországára emlékeztették, hiszen egy magyar város főterén alázták meg, ráadásul a román nemzeti ünnep alkalmával, magyar tisztviselők jelenlétében. A személyét ért sérelem következtében – mint írta – a román külügyminisztériumhoz fordult, hogy a szaktárca hivatalos formában ítélje el a történteket.

itthon.ma


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »