DAC: Újabb távozó, négy év után távozik Dominik Kružliak is

DAC: Újabb távozó, négy év után távozik Dominik Kružliak is

A Fortuna Liga előző idényének ezüstérmese a dunaszerdahelyi DAC újabb játékos távozását jelentette be hivatalos médiafelületén. A sárga-kékek 26 esztendős védője Dominik Kružliak is távozik Dunaszerdahelyről.

A nyári felkészülést pénteken megkezdő dunaszerdahelyi DAC újabb lejáró szerződésű futballista távozását jelentette be a klub médiafelületén. A sárga-kékek legújabb távozója a 26 esztendős Dominik Kružliak, akinek szerződése június végén lejár, és a felek közös megegyezéssel az együttműködés megszüntetése mellett döntöttek. A rutinos középső védő négy év után távozik Csallóköz szívéből.

Kružliak hosszú ideig a sárga-kékek csapatkapitányi karszalagját is viselhette, hiszen Kalmár Zsolt távollétében ő töltötte be a csapatkapitány-helyettesi poszt szerepét.

A 26 esztendős védő 2019-ben csatlakozott a DAC keretéhez a Rózsahegy csapatától és a sárga-kékek egyik kulcsembere lett. Az idei szezonban 25 bajnokin lépett pályára a DAC színeiben és két gólt szerzett, míg összességében 105 bajnokin szerepelt sárga-kékben, és ezalatt hét gól a mérlege. A DAC történelmének első labdarúgójaként több mint 1200 percet játszott le az európai kupasorozatokban, ahol 14 mérkőzésen kapott szerepet, míg a Szlovák Kupában kilenc alkalommal szerepelt és két gólt szerzett.

Dominik komoly élvonalbeli tapasztalatokkal érkezett hozzánk. Az évek során csapatunk stabil tagjává vált és a csapatkapitány-helyettesi poszt is az övé volt.

Hírdetés

Az elmúlt hónapokban több beszélgetés is lezajlott a játékos és a menedzsmentje, az edzői stábunk és a sportszakosztályunk között. A tárgyalásoknak az lett a vége, hogy a két fél nem hosszabbít szerződést és elválnak útjaink. Úgy fogunk emlékezni Kružira, mint egy remek munkamorállal rendelkező futballistára és hálásak vagyunk mindenért, amit a klubunkért tett. A pályafutása további részére minden jót kívánunk neki” – üzente búcsúzóul a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

Korábban külföldi sajtóhírek arról számoltak be, hogy a DAC védőjét a sárga-kékek korábbi edzője Peter Hyballa szeretné átcsábítani a holland másodosztályban szereplő NAC Breda csapatához.

A 26 esztendős védő a sárga-kékek sokadik távozója, mint ismert eddig Eric Davis, Cesar Blackman, Sebastian Nebyla, Brahim Moumou, Enis Fazlagić, Ricardo Ferreira, Ahmet Muhmadbegović intett búcsút a dunaszerdahelyi együttesnek. Sajtóhírek szerint a Fraditól kölcsönvett két futballista nevezetesen Szánthó Regő és Željko Gavrić is távozhat, mivel a DAC nem érvényesítette opcióját és külföldi ajánlataik is vannak az adott játékosoknak. A csallóközi klub eddig nem jelentett be érkezőt, míg a rivális Slovan már két komoly igazolást is végrehajtott. Ennek az lehet az oka, hogy az átigazolási ablak június 15-én nyílik Szlovákiában és egészen szeptember 6-ig tart.

Ha megnézzük a távozókat, eddig csupán Cesar Blackman távozott az előző idényben ezüstérmes csapat kezdőjéből, míg a csapat többi kulcsembereivel sikerült szerződést hosszabbítania a DAC-nak,

így pánikra semmi ok, hiszen a kevesebbet játszó játékosok is többet szerettek volna pályára lépni, így nem meglepő távozásuk. Adrian Guľa csapatának pillére eddig megmaradt, hiszen mindig erős alapokra lehet építkezni, az erős alap pedig adott. A DAC mestere, mint azt sokszor elmondta szeretnének minőségi játékosokat szerződtetni, hogy még nagyobb legyen a konkurenciaharc a csapaton belül.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »