Csoportkörös Ferencváros – reagált a sorsolásra az edző Máté Csaba

Csoportkörös Ferencváros – reagált a sorsolásra az edző Máté Csaba

A Ferencváros az előző kiírásban döntős olasz Fiorentina, továbbá a belga ezüstérmes Genk és a szerb bronzérmes Cukaricki csapatával találkozik a labdarúgó Konferencia-liga csoportküzdelmei során.

A magyar bajnok sorozatban ötödik alkalommal szerepel európai kupasorozat főtábláján.

Máté Csaba együttesét az európai szövetség pénteki, monacói sorsolásán az első kalapból húzták ki, és az F csoportba kapott besorolást. A négyes első helyezettje egyből a nyolcaddöntőbe kerül, a második pedig játszik a 16 közé jutásért az Európa-liga egyik csoportharmadikjával.

„Könnyebb csoport biztosan lehetett volna.

Ez csattanós válasz azoknak, akik azt hitték, hogy ez a Konferencia-liga milyen egyszerű sorozat. Itt igenis vannak jó csapatok, amelyek közül sikerült egy párat megkapni”

– értékelte a sorsolást az M1 tévécsatornának Máté Csaba, akinek a második kalapból kihúzott Fiorentináról elsőként az ugrott be, hogy lilában játszik.

Hírdetés

A tréner kiemelte, hogy a firenzeiek fantasztikus sorozatot csináltak az előző idényben, ezért minden tiszteletet megérdemelnek, olasz csapatról lévén szó pedig lehet sejteni, hogy mi vár a tanítványaira.

„Joseph Paintsil személyében van egy régi ismerősünk a Genkben, jómagam pedig nyolc évig játszottam Belgiumban, így azért kicsit követem a belga futballt. Biztos lehet benne mindenki, hogy a csapat nagyon komoly erőt képvisel” – jelentette ki Máté Csaba, aki szerint a negyedik kalapból érkezett Cukaricki a szerb futball jellemzőit biztosan fel tudja mutatni, mert sok hazai játékosa van, ennek megfelelően

küzdelmes és szoros mérkőzésekre kell számítani.

Hozzátette, talán a balkáni játékosai tudnak segíteni a feltérképezésben.

A szakember ismerve a csoportellenfeleket úgy fogalmazott: az első két hely jelent tavaszi folytatást, az pedig siker lenne a Ferencvárosnak.

Az első fordulót szeptember 21-én rendezik, majd október 5-én és 26-án folytatódik a Konferencia-liga. A kvartett „visszavágói” november 9-én kezdődnek, majd 30-án folytatódnak, végül a csoportkör december 14-én zárul.

A sorozat döntőjét május 29-én rendezik Athénban. Az M4 Sport a Ferencváros összes találkozóját élőben közvetíti.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »