Csökken a használt autók ára Szlovákiában

Csökken a használt autók ára Szlovákiában

Nyitókép: Archív

Szlovákiában a kínálat visszaesése ellenére csökken a használt autók ára, derül ki az AAA Auto és Mototechna autóközpontokat üzemeltető AURES Holdings csoport legfrisebb elemzéséből. Szlovákiában a használt gépkocsik ára az év elején érte el a maximumot és azóta fokozatosan csökken. Júniusban az átlagos áruk 8900 euró volt, ami 900 eurós csökkenést jelent januárhoz képest. A legnépszerűbb Škodák, így az Octavia vagy az elektromos Enyaq ára is csökken.

„Bár a gazdasági helyzet nem csak Szlovákiában, hanem Európában korántsem stabilizálódott, a másodlagos autópiac fokozatosan kilábal a válságból. Annak ellenére, hogy az elmúlt hat hónapban enyhe kínálatcsökkenést tapasztaltunk. A használt autók árai már az év elején elérték a maximumot, és az árcsökkenésnek köszönhetően fokozatosan egyre olcsóbbak. Különösen igaz ez a legkeresettebb autók esetében, mint a Škoda Octavia vagy az Enyaq” – mondta az AURES Holdings részéről Petr Vaněček vezérigazgató.

Az elektromos autók és hibridek árcsökkenése is érzékelhető. Áruk februárban érte el a maximumot, amikor az elektromos autókat átlagosan 36 700 euróba, hibridet 26 300 euróért lehetett vásárolni. Júniusban az elektromos autók és hibridek átlagára már 29 995 euró, illetve 24 175 euró volt. Ezen járművek árának csökkenése elsősorban a növekvő kínálatnak köszönhető.

Hírdetés

„A szélesebb kínálat pozitív hatással van az autók árára, ami a növekvő keresletet figyelembe véve üdvözlendő”

– magyarázta Vaněček.

Júniusban a Škoda Octavia, a Volkswagen Golf, a Škoda Fabia, a Škoda Superb, a Volkswagen Passat, a BMW 3, az Audi A4 vagy az Audi A6 autómodelleket kínálták a legtöbben a szlovák piacon. A standard színek közül az ezüst, fehér, fekete, piros, kék és szürke dominál.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »