Csodasarkot nyert a tajti Varga Bendegúz

Csodasarkot nyert a tajti Varga Bendegúz

A napokban vehette át nyereményét az Almágyi Alapiskola harmadik osztályos tanulója, Varga Bendegúz, aki a Miénk a város! című vetélkedő 2020-as évfolyamának egyik győztese volt.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság felhívására tavaly februárban Bendegúz anyukája, Kati talált rá.

„A versenyre való jelentkezést a három gyermekünk közül Bendegúz támogatta leginkább, mert ilyen jellegű megmérettetésen még nem vett részt, ezért kívancsian vártuk a feladatokat. A játékban egy várost kellett „felépíteni“. A feladatokat sikeresen megoldva, pontokat lehetett gyűjteni és így kezdett színekbe borulni a városunk, ami a verseny végére teljesen kiszíneződött. Egy élettel teli, színes várost kaptunk“- avat be Kati.

Voltak pontgyűjtő feladatok és heti feladatok. Pontgyűjtő feladat napi szinten érkezett, minden nap 3 kvízkérdést kellett megválaszolni és aztán egy-egy kisebb feladatot megoldani.”

„Például 5 magyar népzenét felsorolni, vagy nemzeti sportolókat megnevezni, gyurmából tojást készíteni, kedvenc mesehőst formázni, húsvéti locsolóverset írni. A heti feladatok már kissé bonyolultabbak voltak, azokra több időt kellett szánni. Ajándékutalványt kellett készíteni szülőknek, nagyszülőknek, testvéreknek, napirendet kialakítani, egészséges életmódot szemléltetni, vagy hogy mit teszünk meg a természet védelme érdekében. Ezt mindig le kellett rajzolni vagy festeni, esetleg más módon szemléltetni“- részletezte a feladatokat Bendegúz, hozzátéve, hogy a járvány megértése, szemléltetése volt a fő  cél. Néhány feladat kimondottan erre fókuszált.

Távol élő nagyszülőket kellett telefonon esetleg skype-on felhívni, hogy ne érezzék egyedül magukat. Ezt a beszélgetést le is  lehetett rajzolni, vagy fényképezni. Vagy az egészségügyben dolgozóknak az ablakokba ragasztott piros szívvel megköszönni munkájukat“

– teszi hozzá az anyuka.

Hírdetés

Elmondta továbbá, hogy a feladatok megoldása során nagyon sokat tanult Bendegúz. Voltak kreatív feladatok is, mint a napirend elkészítése, ami szerint aztán egy hétig haladtak. De játékos feladatok is, amikor a testvérekkel való játszást kellett megörökíteni.

Bendegúz kedvencei a kvízkérdések és a rajzolós feladatok voltak. Azt mondja, könnyen megbirkózott velük, nem okozott különösebb gondot a megoldásuk. Inkább az anyukájának volt probléma a hozzávalók beszerzése, hiszen papír- és írószereket nem lehetett sehol vásárolni.

Mint mesélik, a győzelem váratlanul érte őket, hiszen több mint 2500 gyermek versenyzett.

Volt, hogy a pontok csak később érkeztek meg, emiatt a város nem színeződött. Olyankor azt hittük, hogy valamelyik feladatot elrontottuk, és nem jár érte pont. Ezért nagyon megörültünk, amikor megláttuk a kisfiam nevét a nyertesek között. Az ajándékoknak meg még jobban. Az almágyi iskolában még senki nem nyert csodasarkot, így még inkább büszke voltam a fiamra“

– mondja Kati.

„A csomagban csodaszép könyvek, jó néhány társasjáték és különböző képességfejlesztő játékok voltak. A legjobban a bábszínház tetszik, ami inkább papírszínház“- mondja Bendegúz, aki a nyereményből mindenképp visz a napközi osztályba, ad a testvéreinek belőle, akik szintén nagyon várták a csomagot. Pár játékot és mesekönyvet pedig felajánl licitre, beteg gyerekek számára.

Édesanyja elmondása alapján, Bendegúz nagyon okos, kreatív kisfiú, aki imád rajzolni és új dolgokat tanulni. Gyors felfogású, érdeklődő, leginkább az informatika és a számítógép érdekli. Nagyon hamar elkezdett rajzolni, számos rajzversenyen vett részt, legutóbb a Rakóczi Szövetség „Várak és erődtemplomok“ pályázatára rajzolta le Ajnácskő várát, és Nemes Nagy Ágnes: Ki ette meg a málnát verséhez készített illusztrációt. Tavaly december óta a magyargyerek.com versenyében is részt vesz, ahol szintén maximális pontszámot ér el. Ezen kívül rajzolt már a „Kedvenc magyar népmesém“ vagy a „Koronavírus és én“ versenyekre. A Cigányok mindennapi élete című versenyben különdíjas lett, és szlovák rajzversenyekre is nevez. Mindezek mellett nagyon szeret kirándulni, túrázni, új tájakat megismerni. Kedvence a Pogányvár, de szívesen látogatja meg a környező falvakat is.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »