Csintalan: Orbán teljesen át akarta alakítani a médiapiacot, ezért veszett össze Simicskával

Csintalan Sándor szerint a miniszterelnök a tavalyi választási győzelem után radikálisan át akarta szabni a médiapiacot. Csintalan állítja, ezt Simicska Lajos mesélte el neki, akinek viszont tavaly áprilisban számolt be a terveiről Orbán Viktor.

„Jó, Lajos, ha te ebben nem akarsz részt venni, akkor majd megoldjuk máshogy” – állítólag így vitatkozott egymással Orbán Viktor és Simicska Lajos tavaly áprilisban. Legalábbis így tudja Csintalan Sándor volt szocialista politikus, volt kocsmatulajdonos, a Hír TV egykori és a Lánchíd Rádió jelenlegi műsorvezetője.

Csintalan a Magyar Narancsnak adott interjújában mondta el, hogy miket mesélt neki a barátjának nevezett Simicska az említett találkozóról. (A lap csütörtökön kerül a standokra, a szerkesztőségek már szerdán kapnak a friss lapból.)

Hírdetés

A milliárdos vállalkozó az utóbbi időben többször beszélt a környezetének a miniszterelnökkel folytatott tavalyi, utolsó találkozóról. Itt állítólag szóba került a magyarországi médiapiac teljes átalakítása, illetve az, hogy az RTL Klub és az Index annyira erős szereplője a piacnak, hogy gyengítésük – esetleg a szerkesztőségek átalakítása – nélkül a jobboldal (a szóhasználat téves, a Fideszre kell gondolni – a szerk.) nagyon nehezen tud majd teret nyerni az online és a tévés piacon, pedig hosszú távon mindkettőre nagy szükség lenne.

Ezt hangsúlyozta Csintalan is az interjúban. „Az a találkozó arról szólt, hogy a választási győzelem után a miniszterelnök tájékoztatta a Lajost, hogy mi lesz a jövő. A jövő pedig – mondta Orbán – egy másik média lesz. Tehát, amit már korábban mondtam az Indexről, meg hogy a Lánchíd Rádió nem kell, és hogy lesz egy saját médium. A Lajos meg erre azt mondta, hogy nem” – mondta Simicska munkatársa. Az interjú egy másik pontján azt állította, hogy az Indexet meg kellett volna venni, „átalakítani, felszántani”.

Csintalan hosszan beszélt az interjúban arról is, hogy mi történt a Nemzet-csoportnál az Orbánhoz hű vezetők február 6-i felmondásakor. Szerinte a felmondott vezetők egy előre megtervezett akcióval akarták meggyengíteni Simicska médiáját.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »