Csíkszereda: büntetõeljárás indult a kórházi fertõzés miatt megvakult betegek ügyében

Csíkszereda: büntetõeljárás indult a kórházi fertõzés miatt megvakult betegek ügyében

Szolgálati hanyagság és gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával indított büntetőeljárást a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság azon betegek ügyében, akik a Pseudomonas aeruginosa baktériummal fertőződtek meg, miután megműtötték őket a Csíkszeredai Megyei Kórház Szemészeti Osztályán.

A betegek közül hárman fél szemükre megvakultak.

Az IPJ Hargita szóvivője, Maria Plumbu megerősítette, a rendőrök hivatalból indítottak eljárást.

Hírdetés

A látásvesztést szenvedett személyek részéről feljelentés nem érkezett a rendőrségre – írja a Székelyhon az ügy kapcsán.

Február 11-én, pénteken a Megyei Tanács elnöke, Borboly Csaba bejelentette, hogy kivizsgálást indított az ügyben, a csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba küldte a megyei tanács elnökének ellenőrző szervét.

A Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) összesen 30 000 lejes bírságot szabott ki az ügyben. A DSP vezetője, dr. Tar Gyöngyi pénteken az Agerpresnek elmondta, hogy hat személyt szankcionáltak a szemészeti osztályon, köztük a főnővért és az osztályvezetőt, összesen 26 000 lejre, illetve további öt személyt összesen 4 000 lejre, ugyanakkor nemcsak bírságoltak, hanem figyelmeztetéseket is kiadtak. Súlyos problémákat találtak a sterilizációs intézkedések betartásával kapcsolatban, és az eljárásokat, még ha léteztek is, nem tartották be – nyilatkozta Tar Gyöngyi.

(psnews, hírszerk)

Kiemelt kép: Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház/Spitalul Județean de Urgență M-Ciuc / Facebook


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »