Csehországban is rekordszámú eset, számuk majdnem eléri a 23 ezret

Csehországban is rekordszámú eset, számuk majdnem eléri a 23 ezret

A csehországi laboratóriumok pénteken 22 936 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak, ami a legmagasabb napi növekedést jelenti az országban a járvány kitörése óta. Az adatokat a cseh egészségügyi minisztérium szombat reggel tette közzé.

Csehországban, az eddig a napi „rekord” növekedést kedden könyvelhették el, 22 508 új fertőzöttel.

Az úgynevezett incidencia is a legmagasabb a koronavírus-járvány kezdete óta. Csehországban 100 ezer lakosra 929 fertőzött jutott az elmúlt hét napban

– írja a Novinky.cz.

Csehországban összesen már több mint 32 ezren haltak meg koronavírus-fertőzésben. Pénteken 52-en, egy nappal korábban 110-en vesztették életüket. Április óta ez volt az első alkalom, amikor a koronavírussal járó halálozások száma egy nap alatt meghaladja a százat – közölte a Nova cseh televízió TN.cz portálja.

Hírdetés

​Jelenleg 4890 COVID-19-beteget kezelnek kórházban, közülük 724 állapota súlyos.

Andrej Babiš hivatalban lévő cseh miniszterelnök kormánya pénteken döntött az új koronavírus terjedése elleni intézkedések szigorításáról.

Egyebek mellett bevezette az oltatlan munkavállalók kötelező tesztelését, valamint az általános és középiskolás tanulók és hallgatók heti rendszerességű tesztelését, a közalkalmazottaknak pedig az otthoni munkavégzést javasolta.

Babiš azonban kizárta, hogy a szomszédos Ausztria mintájára a zárlatot vagy a kötelező védőoltást vezetne be.

Az újonnan bevezetett intézkedések várhatóan jövő év február végéig maradnak érvényben.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »