Cseh Sándor: új lapot nyit az OSC

Cseh Sándor: új lapot nyit az OSC

Szinte új csapattal indul a férfi vízilabda ob I következő idényében az ezüstérmes Genesys OSC Újbuda, amelynek elsődleges céljaként a négy közé jutást fogalmazta meg Cseh Sándor szakmai vezető.

Távozik a csapattól a CN Marseille-hez szerződő Angyal Dániel és Manhercz Krisztián mellett Bundschuh Erik, Burián Gergő, Csacsovszky Erik, Dala Döme, Lévai Márton és Szűcs Dániel is.

„Nyilván ők nagyon jó játékosok, és nem örülünk neki, hogy elmennek, de ez valamilyen szinten tervezett is volt. Az elmúlt három évben az OSC-nek a képessége körülbelül ki lett maxolva, és fantasztikusak a második helyek, de

egy második helyezett csapatot nem érdemes hosszú távon fenntartani”

– mondta az M1 aktuális csatornán Cseh Sándor. Hozzátette, teljesen új vonalat indítanak el Varga Dániel vezetése alatt, akinek a munkáját Kovács Róbert fogja segíteni, illetve Kósz Zoltán kapusedző is marad a klubnál.

A szakmai vezető azt is elárulta, hogy még egy hely maradt a felnőtt keretben, amelyhez csatlakozik Baksa Benedek, a holland Lars ten Broek, Gaszt Roland, Grieszbacher Márk, Szalai Péter és a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi fia, Simone Rossi.

A Bresciánál nevelkedő, a Posillipóban, az Aquachiaránál és 2019 óta az Ortigliánál szereplő 30 éves játékos szintén az M1-nek nyilatkozva elmondta, március végén kereste meg az OSC, és a döntésében az is meghatározó volt, hogy közelebb lesz majd a tíz éve Magyarországon tevékenykedő édesapjához, akivel a jövőben együtt szeretne dolgozni a labdarúgásban.

„Nem akartam abbahagyni a vízilabdát, ezért nagyon örültem, hogy egy külföldi klub hív,

mert ez azt jelenti, hogy jól dolgozom” – tette hozzá.

Mint mondta, tisztában van azzal, hogy a magyar bajnokság az egyik legerősebb a világon, sok a jó, technikailag és fizikálisan erős játékos. Úgy vélekedett, ez a váltás előrelépés a pályafutásában, és reményét fejezte ki, hogy az átalakuló OSC-vel sikerül majd győzniük valamelyik sorozatban.

A labdarúgással kapcsolatos terveiről azt mondta, amikor fiatal volt, édesapja eltanácsolta ettől a sportágtól, mert szerinte nem neki való. „De ettől még szeretem a focit” – hangoztatta, majd úgy fogalmazott, hogy érti is a focit, és az édesapjával szeretne a jövőben dolgozni. Az UEFA B-licences képesítést már öt éve megszerezte, és van mérkőzéselemző bizonyítványa is.

Hírdetés

Az olasz vízilabda-válogatottságot illetően elárulta, hogy Sandro Campagna tavaly meghívta keretébe,

játszott a világligában, készült az idei világkupára, de a nyár végén már nem kapott újabb meghívót. „Bízom benne, lesz még rá alkalom, hogy olasz válogatott legyek, ez is egy cél, egy álom” – mondta.

Simone Rossi a június 20-i magyar-litván Európa-bajnoki selejtezőre jön legközelebb Magyarországra, majd június végén költözik Budapestre.

Nyitókép: Grigorenko/Getty Images

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »