Csalással „alkudták le” a cigányok a személygépkocsik vételárát – további sértettek jelentkezését várják a rendőrök

Csalással „alkudták le” a cigányok a személygépkocsik vételárát – további sértettek jelentkezését várják a rendőrök

Csalással „alkudták le” a cigányok a személygépkocsik vételárát – további sértettek jelentkezését várják a rendőrök

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságon indult eljárás csalás vétség gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen, akik 2019. január hónapban úgy vásárolták meg egy szigetszentmiklósi férfi autóját, hogy a próbakör és megtekintés alkalmával a sértett figyelmét elterelve, a gépkocsi hűtőfolyadék tartályába szennyező anyagot juttattak, majd ezt hibaként „észlelve” motorhibásnak állították be a járművet. A tévedésbe ejtett sértettől így az eredeti vételárból több százezer forintot lealkudva vették meg a gépkocsit.

Hírdetés

A nyomozás megállapította, hogy az elmúlt időszakban több hasonló jellegű bűncselekmény is történt más településeken, az elkövetési módszerre pedig jellemző lehet még, hogy a hűtőfolyadék szennyezésén túl a megvásárolni kívánt jármű kipufogójába olajat juttatnak a sértett figyelmének elterelése mellett, és ezt úgy állítják be az eladó előtt, mintha motorhiba miatt folyna olaj a kipufogócsőből. Az így megszerzett járműveket ezt követően általában néhány napon belül eladásra hirdetik az elkövetők. 

A szigetszentmiklósi nyomozók adatgyűjtés során azonosítottak két hatvani férfit, akik a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy 2019. február hónapban – az előzőekben ismertetett módon – Budapesten egy Opel Astra, Hatvanban pedig egy VW Passat gépkocsit vásároltak meg, esetenként több százezer forinttal kevesebbért az eredeti vételárnál.

A 63 éves és a 26 éves hatvani férfiakat a nyomozók 2019. február 28-án, Hatvanban fogták el, majd a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki őket. A gyanúsítottaktól a bűncselekményekkel feltehetően összefüggésbe hozható személygépkocsikat, iratokat és készpénzt foglaltak le a rendőrök.

A nyomozók vizsgálják, hogy a gyanúsítottak további bűncselekményekkel összefüggésbe hozhatók-e, egyben kérik, hogy akinek a sérelmére az ismertetetthez hasonló módon követtek el bűncselekményt, az jelentkezzen a Szigetszentmiklósi Rendőrkaptányságon személyesen a 2310 Szigetszentmiklós, Apor Vilmos utca 1. szám alatt, vagy telefonon munkaidőben a 06-24/525-460-as számon.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »