Családos zarándoklatot szervezett a Váci Egyházmegye Családpasztorációs Irodája

Családos zarándoklatot szervezett a Váci Egyházmegye Családpasztorációs Irodája

Szeptember 16-án a váci Családpasztorációs Iroda hagyományteremtő szándékkal egyházmegyei családos zarándoklatot szervezett Marton Zsolt családreferens püspök részvételével. A zarándoklatot Rolik Róbert családreferens pap vezette Szobról Márianosztrára. Az alábbiakban Hollik Erzsébet beszámolóját olvashatják.

Ahogyan Az Úrral való egység imájában mondjuk – „Imádott Jézusom! Lábunk együtt járjon, …szívünk együtt dobbanjon, …ajkunk együtt könyörögjön az Örök Atyához irgalomért!” –, úgy járt együtt a lába, dobbant a szíve egyszerre és fonódott keze imára több generációnak a Váci Egyházmegyéből a családos zarándoklaton.

A napsütötte őszi napon csodálatos látványt nyújtott, ahogyan a hosszú, magas fákkal övezett úton harangszó mellett érkeztek meg a zarándokok Márianosztrára, a Magyarok Nagyasszonya-bazilikához. A zarándokokat Györfi B. Szabolcs és Boros József pálos atyák baráti üdvözlete fogadta.

Délelőtt 11 órakor Marton Zsolt püspök celebrált szentmisét. Szentbeszédében a püspök kiemelte, hogy a kánai menyegzőn, ahol Jézus első csodatételének lehetünk tanúi, nem véletlenül Mária, Jézus édesanyja kéri Fiát, hogy cselekedjen. Ez a történet egyrészt azt üzeni számunkra, hogy Jézus nemcsak a templomban van velünk, hanem életünk fontos eseményeinél éppúgy jelen van, mint a hétköznapjainkban. Másrészt arra bátorít, hogy Szűz Mária hathatós közbenjárását is kérhetjük, hogy imáink meghallgattatásra találjanak.

Hírdetés

A zarándoklat szeretetvendégséggel zárult a márianosztrai plébánián, ahol a lélekben feltöltődött, ugyanakkor testben elfáradt zarándokok kis időre megpihenhettek. Az esemény zárásaképpen a résztvevők Szabolcs testvértől számos érdekességet tudhattak meg a kegytemplomról, valamint vezetésével alkalom nyílt megtekinteni a börtönmúzeumot is.

A következő családos zarándoklatra 2024. augusztus 31-én délelőtt kerül sor, amelyre a Családpasztorációs Iroda a főpásztorral együtt várja a Váci Egyházmegye családjait, kicsiktől egészen az idősekig.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »