Családi nap Komáromban sok élménnyel és némi kampányhajrával – KÉPEKKEL

Családi nap Komáromban sok élménnyel és némi kampányhajrával – KÉPEKKEL

Családok sokasága, kihasználva a kellemes nyárias időjárást, a szombat délutánt a MOL Új Európa Alapítvány és Komárom város anyagi támogatásával, a Tiszti Pavilon udvarán megtartott családi napon töltötte. Annak végén a Szövetség önkéntesei apró ajándékokkal kedveskedtek nekik, megemlítve a szeptember 30-i választások és a magyar képviselők parlamentbe való bejutásának fontosságát. Személyesen is elbeszélgethettek Forró Krisztián országos pártelnökkel, aki a kampány-körútja során az éjszaka végződött Komáromi Borkorzó még hátralevő műsorán is megjelent.

Érik a szőlő, hajlik a vessző címmel, 14-19 óra között, némi szüreti hangulatot is belopva a tágas térbe, valósult meg a színes műsorfüzér, amely során a kürti Kasnyík pincészet szőlőjét, annak munkaeszközeivel és a Szabadidőközpont munkatársainak útmutatásával, lelkesen préselte a családok apraja-nagyja. Végül pedig az ízletes, friss mustot is közösen hörpintgethették.

A siserehadnak később állatlufikat is hajtogató, folyamatosan mókázó és velük szívesen fotózkodó bohócvezér frappáns üdvözlő műsora után az Egyszervolt mesezenekar Mulatság Meseországban című óriásbábos koncertjét élvezhették a jelenlevők. Olyan közkedvelt mesefigurák társaságában, mint Süsü, a sárkány, valamint Vuk, a fürge lábú kisróka és a több lurkót halként kifogni akaró nagy ho-ho-horgász. Akinek kedve támadt, a zenekarral együtt énekelhette az ismert mesedalokat. Az egyedi koncert után több gyerkőc a szereplők szívét azzal melengette, hogy bátran hozzájuk futva, őket szembe dicsérte: „nagyon jók voltatok, máskor is gyertek el!“.

Hírdetés

A szintén helyi Slovenskí rebeli folklóregyüttes programban feltüntetett koncertje és táncháza betegség miatt elmaradt.  

Ez alkalommal is szakavatott mesterek által vezetett kézműves-foglalkozásokon, így szövés, nemezelés, zsinórfonás, gyöngyfűzés, szüreti dísz-, frászkarika-, bábu- ékszer- és babakészítés… során, valamint ügyességi és népi játékokban, íjászkodásban is bizonyíthatta ügyességét az aprónép, amely szülői segítséget is igénybe vehetett.

A gondűző, közös együttlét végén, amely főszervezője Sebő Beáta, a Komáromi Városi Hivatal kulturális osztályvezetője volt, sokan a Tiszti Pavilon előtti, nagyszínpadi koncerteket is meghallgatták, s a kirakodóvásáron ettek-ittak, vásárolgattak. Aki akart, személyesen is megismerkedhetett, elbeszélgethetett Forró Krisztiánnal, a magyar párt országos elnökével, aki az aznapi kampány-körútja utolsó állomásául a Komáromi Borkorzót választotta.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »