Családi nap az egyházmegyei Forrás Lelki Segítő Központ szervezésében Debrecenben

Családi nap az egyházmegyei Forrás Lelki Segítő Központ szervezésében Debrecenben

A „Szenvedélyes Juniális 2023” program keretében rendezte meg a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye szociális szervezete, a Forrás Lelki Segítő Központ a Gyere ki a térre! elnevezésű családi napját június 3-án a debrecen-tócóskerti lakótelepen.

A programon a családokat színes programok várták, volt ugrálóvár, népi játékok, aszfaltrajzverseny, buborékfújás, cukorágyú, arcfestés, csillámtetoválás. A program fővédnöke Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök volt, aki meglátogatta a rendezvényt.

Negyedik alkalommal rendezték meg a „Szenvedélyes Juniális” programot, melynek keretében emlékfaültetéssel emlékeztek a szenvedélybetegségek áldozataira. Idén a tócóskerti Szent Család Plébánia kertje adott otthont két liliomfának, melyek az emlékek őrzőiévé váltak.

Hírdetés

A faültetésben és az emléktábla elhelyezésében részt vett: Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök, Kálmán József plébános, Berényi András, a Debreceni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szakmai elnöke, Marincsák Ibolya, a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület elnöke, valamint tagjai.

Szöveg és fotó: Nyikos-Fegyveres Andrea, intézményvezető / Forrás Lelki Segítő Központ

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »