Családi jellegű szülészetet építenek ki a komáromi AGEL kórházban

Családi jellegű szülészetet építenek ki a komáromi AGEL kórházban

A komáromi AGEL kórház szülészete a biztonságos szülés helyszíneként szerzett magának hírnevet, ahol az érzékeny hozzáállás mellett a magas szakértelem sem hiányzik. Ennek köszönhetően egyre keresettebb a kismamák körében, akik nemcsak a vonzáskörzetből érkeznek a kórházba, hanem Galántáról, Érsekújvárból és Dunaszerdahelyről is. Hitelét minden bizonnyal növeli a tervezett rekonstrukció is, amely nagyobb kényelmet biztosít az anyáknak, és ígéretes munkakörnyezetet az egészségügyi dolgozók számára.

A komáromi szülészeten az év eleje óta több mint 300 baba született. A biztonságos szülés, az empatikus és támogató környezet garanciája miatt a szomszédos járásokból is utaznak ide anyukák. A komáromi AGEL kórházban különösen nagyra értékelik a nők és újszülöttek ellátásának komplexitását – a magas színvonalú szülés előtti felkészítést, amely magában foglalja az anyaságra való pszichológiai felkészítést, valamint a szoptatási tanácsadást és a professzionális szülés utáni ellátást.

 „A komáromi szülészeten tapasztalt szaktudás és emberség biztonságérzetet adott nekem az egész kórházi tartózkodásom során. Az egyéni, érzékeny és türelmes hozzáállás minden anyához itt magától értetődő. Annak ellenére, hogy elsőszülő vagyok, a kiváló szülés utáni ellátásnak köszönhetően jól képzetten és az anyaságra kellően felkészülten távoztam, így az otthoni környezetben szakemberek segítségére sem volt szükségem. Nagyon hálás vagyok ezért az élményért, és minden édesanyának ajánlom a komáromi szülészetet”

– mondta Zsófia Špeková, aki ebben az intézményben adott életet első gyermekének.

Hírdetés

Az AGEL egyik prioritása a szlovákiai szülészet színvonalának emelése, amely magába foglalja a legmodernebb berendezésekkel, alternatív módszerekkel és a szülést megkönnyítő vagy fájdalomcsillapító segédeszközökkel felszerelt, rendkívül komfortos létesítmények építését célzó beruházásokat. Ilyen jövő vár a komáromi szülészetre is.

  „A zólyomi AGEL kórház szülészetének mintájára egy családi típusú szülészetet tervezünk kiépíteni. Az év végére 4 új szülőboxoz bocsátunk az anyák rendelkezésére, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy egy helyen menjenek végig minden szülési időszakon, miközben maximális megőrzik a maximális magánszférájukat és a kényelmüket. A biztonságérzetet és a családias környezetet fokozza az is, hogy kísérő személy is lehet a kismamával. 2025 közepére a 12 standardon felüli szobát is szeretnénk befejezni“

– mondta a rekonstrukciós tervekről Mgr. Miroslav Jaška, MPH, a kórház igazgatója.

Ezeknek a beruházásoknak köszönhetően a komárom AGEL kórház szülészete még jobb hellyé válik az új élet megérkezéséhez, és még vonzóbb munkaadóvá válik a meglévő és új egészségügyi dolgozók számára.

AGEL/sajtóhír


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »