Családi házak építésére alkalmas telkeket kínál Rimaszombat önkormányzata

Családi házak építésére alkalmas telkeket kínál Rimaszombat önkormányzata

Rimaszombat önkormányzata megkezdte a Szabatkapuszta III városrészben a családi házak építésére alkalmas földterület előkészítését. Több mint 130 családi ház épülhet az új városrészben.

A város területrendezési tervének módosításával áprilisban hagyta jóvá az építkezési terület előkészítését a város képviselő-testülete. A több mint 17 hektáros terület a város nyugati részén található, a Losoncról Rimaszombat felé vezető I/16-os út közelében.

Hírdetés

132 darab, nyolc és 12 ár közötti telek lesz itt, de az igényeknek megfelelően akár nagyobbak is. Most az elektromos berendezések elhelyezését készítjük elő, és a projektdokumentáció elkészítése folyik. Készül a geometriai terv, felparcellázzuk a területet, majd eladjuk a telkeket”

– tájékoztatta a TASR hírügynökséget Jozef Šimko, a város polgármestere.

A telkek árát a képviselő-testület állapítja meg, a polgármester tájékoztatása szerint négyzetméterenként 40 euró körül lesz az ár. „A telkek eladásából befolyó összegből szeretnénk fedezni az infrastruktúra kiépítésének költségeit” – magyarázta Šimko, és hozzátette, úgy véli, a családi házak építése iránt lesz érdeklődés a város és a környező falvak lakosai részéről is.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »