Családbarát rendezvények a KultúrParkban

Családbarát rendezvények a KultúrParkban

Rajzfilmeket, koncerteket és tűzzsonglőr-előadást kínál az idei KultúrPark, amelyet jövő héten, július 17-e és 26-a között szervez meg a Kónya Ádám Művelődési Ház és Sepsiszentgyörgy önkormányzata az ’56-os emlékparkban.

Az idei, harmadik kiadás újdonsága, hogy közvetlen hangulatú rendezvények lesznek, amelyre egész családokat várnak kockás pokrócokkal és piknikes kosarakkal. A nyitó esemény minden korosztálynak szól: a csíkszeredai Mesehetes együttes koncertje rajzfilmzene-feldolgozásokból áll, utána pedig egy magyar klasszikus rajzfilmsorozat, az idén 55 éves A Mézga család kalandjaiból vetítenek egy válogatást.

Hírdetés

Két nap múlva, július 19-én a 16. Jazz és Improvizációs Workshop tanárai muzsikálnak a műfaj kedvelőinek, 22-én zenés-improvizációs műsort mutat be Monica Opra és a Kaboom csapat a marosvásárhelyi Incubator 13-tól, 23-án ismét dzsessz, ezúttal a fent nevezett tábor diákjai játszanak. A KultúrPark július 26-án egy különleges összművészeti eseménnyel és tűzshow-val zárul. A szervezők közleménye szerint a Föld Szint Linolove nevet viselő audiovizuális műhelymunkáján a zenei improvizációk és a linómetszés technikája kerül előtérbe, a zenészek meditatív muzsikát játszanak különböző varázshangszerekkel (handpan, tank drum, dzsembe, cajon, cowbell, kalimba, chime, didgeridoo, bongo stb.), este KÜB_BEAT szolgáltatja a zenét, a tűzzsonglőrshow 21.30-kor kezdődik.

A KultúrPark csak a hat­évesnél kisebb gyermekek számára ingyenes, ezen felül minden eseményre jegyet kell váltani. Felnőttek 18 lejért, a 18 éven aluliak 7 lejért léphetnek be, jegyeket a helyszínen vagy a városi kulturális szervezőirodában lehet vásárolni.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »