Csak nem akar dolgozni a tenyéren hordozott idegen Németorszégban

Mindössze 4300 migráns kezdett dolgozni úgynevezett „egy eurós munkahelyeken” az idén tervezett százezer helyett, amelyet Németország az integrációs törvényben célként jelölt meg. A kormányzati program, amely alacsonyan fizetett állásokat kínál migránsok számára, csigalassúsággal indul el – írja a DW.

Magyar Menedék - Magyar Jézus

Az idén elfogadott, új integrációs törvényben meghirdetett program, amely szerint 2016-ban 100 000 migránsnak kell biztosítani úgynevezett „egy eurós munkákat”, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Hírdetés

A program augusztus elsején indult, 12 192-en jelentkeztek és 6459 migránst fel is vettek valahova. Novemberben 4392-en dolgoztak.

A részvétel régiónként eltérő: Berlinben és Brémában például egyetlen migráns sem dolgozik, míg mondjuk Észak-Rajna-Vesztfáliában 1297-en dolgoznak.

A programban résztvevők akkor is dolgozhatnak, ha menedékkérelmük épp elbírálás alatt van. A migránsok óránként kevesebb mint egy eurót kapnak az egy eurós munkákért. Mindezt az alapból járó szociális ellátás mellett. Amennyiben megtagadják a programban való részvételt, akkor az állam megnyirbálhatja szociális juttatásaikat.

80 eurócentért dolgoznak óránként, maximálisan 30 órát hetente, 6 hónapos időtartamon keresztül. A legtipikusabb munkák: mosás, takarítás, ételosztás. A programot főleg azért hozták létre, hogy a migránsok integrációját elősegítsék, valamint, hogy a migránsok gyorsabban elsajátítsák a német nyelvet.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »