Csak egy személy kaphat Pro Urbe díjat (Kézdivásárhely)

Csak egy személy kaphat Pro Urbe díjat (Kézdivásárhely)

Kézdivásárhely döntéshozó testülete tegnap délben tanácskozott, a napirenden 18 határozattervezet szerepelt – ezek egyike módosított egy korábbi szabályozást, mely a Pro Urbe díjak kiosztására vonatkozott.

A tanács elsőként a helyi költségvetést módosította, kormánytámogatásból 900 ezer lejt kapott a város, jóllehet 18 millióért folyamodtak – ismertette Bokor Tibor polgármester. A pénzre szükség van, hiszen rengeteg építkezés zajlik, az építőanyagok ára elszállt, így a tanácsnak, ha nem is jelentősen, de meg kellett emelnie azt az összeget is, amelyet a Székely Katonanevelde felújítására fordítanak.

Hírdetés

A testület két építkezésre is rábólintott, ezek egyike egy háromhektáros területen, Kézdivásárhely Torja felőli részén kialakítandó lakópark létesítésére vonatkozik.

A tanács jóváhagyta továbbá a taxik új díjszabásának a felső határát, erre a döntésre a fuvarozók kérésére került sor, ugyanis nagyon megdrágult az üzemanyag, a jelenlegi tarifákkal a szolgáltatás fenntarthatatlan.

Bejan András tanácstag terjesztette elő azt a tervezetet, miszerint ezentúl minden évben csak egyetlen személy kaphassa meg a város legmagasabb elismerését, a Pro Urbe díjat. Eddig évente akár három személyt is kitüntethettek. Bejan fogalmazása szerint azért volt muszáj módosítani az eljárást, mert idén háromnál több személyt nevesítettek, mindenki jogosult lett volna, így „kellemetlen” helyzet alakult volna ki. Ezentúl több jelölés esetén is csak egy díjazottat fognak kiválasztani, aki az értékelőbizottság szerint a leginkább jogosult a kitüntetésre.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »