Csaba káros szenvedélye szemet szúrt a Nemzeti Nyomozó Iroda felderítőinek

Csaba káros szenvedélye szemet szúrt a Nemzeti Nyomozó Iroda felderítőinek

Csaba káros szenvedélye szemet szúrt a Nemzeti Nyomozó Iroda felderítőinek

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály (KR NNI) kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást Á. Csaba 44 éves budapesti lakos ellen.

Hírdetés

A nyomozás adatai szerint a férfi tahitótfalui házában, illetve a szomszédos – szintén az ő használatában lévő – ingatlanban cannabis-ültetvényt épített ki és kábítószert termesztett.  

A KR NNI munkatársai 2019. január 22-én, délután kutatást és helyszíni szemlét tartottak az érintett épületekben, ahol Á. Csabát is elfogták. A nyomozók összesen 207 tő cannabis növény palántát és közel 4 kilogramm ­- már korábban leszüretelt – szárított kábítószergyanús növényi törmeléket találtak a két ingatlanban, valamint a termesztéshez és a növények gondozásához szükséges eszközöket foglaltak le.

Az elsődleges szakértői vélemény szerint a lefoglalt növényi törmelék marihuána, amely – súlya alapján – meghaladhatja a jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 10 millió forint.

A nyomozók Á. Csabát előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2019. január 23-án elrendelt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »