Covid-19: Ausztria lockdown alá vonhatja a nem beoltottakat

Covid-19: Ausztria lockdown alá vonhatja a nem beoltottakat

Ausztria bevezetheti a  lockdownt azok számára, akik nincsenek beoltva a Covid-29 ellen, amennyiben kórházak intenzív osztályain tapasztalható helyzet ezt indokolttá teszi. Erről a kormány legújabb határozata rendelkezik.

„Hamarosan kijelenthetjük, hogy ez a nem beoltottak járványa,“

nyilatkozta Alexander Schallenberg osztrák kancellár a válságstáb pénteki ülése után.

Ausztria kórházainak intenzív osztályain jelenleg 220 covidos beteg fekszik. Összehasonlításként, az 5,5 milliós Szlovákiában 111. Amennyiben a telítettség eléri Ausztriában a 600 főt, az ország a járványhelyzet ötödik fázisába kerül, és elrendelheti a nem beoltott személyek mozgásának korlátozását. Az ország jelenleg az első fázisban van.

Hírdetés

Schallenberg már előre kizárta annak lehetőségét, hogy a beoltott személyeket vagy azokat, akik már átestek a fertőzésen, is lockdown alá vonnál. A kancellár elmondta azt is, reméli, hogy a fentiek motiválják majd az embereket az oltásra.

Ausztriában november 1 után minden alkalmazott köteles lesz felmutatni az oltási igazolványt, vagy pedig negatív tesztet arról, hogy átesett a fertőzésen.

Az országban jelenleg az oltásra jogosult személyek 62 százaléka van beoltva. Szlovákiában ez a szám alacsonyabb, valamivel több, mint 50 százalék.

Körkép.sk/teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »