Ciolacu: Romániának nincs oka arra, hogy fegyveres konfliktusba keveredjen Oroszországgal

Ciolacu: Romániának nincs oka arra, hogy fegyveres konfliktusba keveredjen Oroszországgal

Romániának nincs semmi oka arra, hogy fegyveres konfliktusba keveredjen Oroszországgal, és ez nem is fog megtörténni – közölte hétfőn a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

„Mindannyian tudjuk, mi történik Ukrajnában, és én úgy gondolom, hogy amit Vlagyimir Putyin jelenleg tesz, amire buzdítja az orosz népet, az elfogadhatatlan 2022-ben” – fogalmazott Marcel Ciolacu. A pártelnök hozzátette, Romániának jelenleg nincs oka arra, hogy fegyveres konfliktusba keveredjen Oroszországgal, és szerinte ez nem is fog megtörténni.

Hírdetés

Ciolacu úgy véli, hogy az orosz-ukrán háború gazdasági hatásait az egész világ megérzi majd, de Európa, ezen belül pedig a legközelebbi országok fogják a leginkább megsínyleni ezt a helyzetet. „Meggyőződésem, hogy megtaláljuk majd a legjobb megoldásokat a válság leküzdésére” – nyomatékosította.

A PSD-elnök szerint nem áll fenn annak a veszélye, hogy Románia gáz nélkül maradjon.

„Jelen pillanatban ez egyáltalán nem jelent problémát számunkra, és van egy esztendőnk, hogy felkészüljünk a jövő évre” – fogalmazott, hozzátéve, az európai országok közül Románia függ a legkevésbé az orosz gáztól, gázigényének alig 10 százalékát fedezi orosz szállítmányból. 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »