Cigányok az iskola jelenlegi fenntartói, a rendőrség nyomoz…

A december 4-i határidő lejártával április 4-ig meghosszabbították a nyomozást a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat által fenntartott szakiskola gazdálkodása miatt, költségvetési csalás gyanújával.

Magyar Menedék - Chemtrail

A nyomozás határidejét jövő április 4-ig meghosszabbították – ennyit közölt lapunkkal a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat által fenntartott Európai Polytechnikum szakiskola működése, gazdálkodása kapcsán indított eljárással kapcsolatos megkeresésünkre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Hírdetés

Mivel folyamatban lévő ügyről van szó, egyéb információt továbbra sem adnak, így nem tudni, van-e már gyanúsított. Megírtuk, a hatóság munkatársai már jártak az intézmény telephelyén. Korábban a Magyar Államkincstár is vizsgálódott az immár Európai Polytechnikum Roma Nemzetiségi Nyelvoktató Szakképző Iskola és Speciális Szakiskola nevű intézménynél, amelynek fenntartását még Makai István elnöksége idején vette át a roma önkormányzat egy kisegyháztól – több tízmilliós tartozással.

Miután erre később fény derült, a botrány miatt Lakatos László elnök lemondott posztjáról. Csóka János Pál személyében az MSZP roma tagozatának budapesti elnöke lett az új vezető, aki később már támogatásáról biztosította Purebl Balázs iskolaigazgatót, és hitet tett amellett, hogy rendezik az intézmény gazdálkodását.

Állunk minden vizsgálat elé – szögezte le lapunknak nyilatkozva korábban Purebl, aki szerint a pénzügyek körül minden rendben van, a hatósághoz forduló feljelentők csak szeretnék „ellehetetleníteni a működést”. Az igazgató politikai adok-kapoknak tartja az ügyet, és megjegyezte, a történtek dacára, mivel az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzetgazdasági Minisztérium részéről is töretlen a bizalom irántuk, további három, kifejezetten roma fiatalokat célzó képzést is indítottak.

mho


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »