CIA-igazgató: Az orosz-ukrán háború kezdetén reális veszély volt az atomfegyverek bevetésének

CIA-igazgató: Az orosz-ukrán háború kezdetén reális veszély volt az atomfegyverek bevetésének

A Financial Times brit napilap hétvégi pódiumbeszélgetésén William Burns, az amerikai CIA igazgatója kijelentette, hogy az orosz-ukrán háború kitörésekor reális esélye volt annak, hogy az oroszok atomfegyvert vetnek be, most pedig amiatt aggódik, hogy mi lép Moszkva az ukránok kurszki betörésére.

mondta.

fogalmazott Burns, hozzátéve, hogy szerint nem szabad hagyni magunkat megijeszteni az ilyen fenyegetőzésekkel, de tudatosítanunk kell ennek kockázatát”. 

Hírdetés

2022 őszén Oroszország bejelentette, hogy értesülései szerint az ukránok piszkos bombát (hasadóanyaggal szennyezett házikészítésű bombát) akarnak bevetni. A nyugatiak úgy értékelték, hogy ez egy orosz hamiszászlós hadművelet előkészítésének a része lehet, ezért találkozót kezdeményeztek.

Fontos kiemelni a nyugati narratívák kapcsán, hogy a mainstream kizárja az atomháború lehetőségét és Putyin figyelmeztetéseit „üres fenyegetőzésnek” tekintik. Ezt megtehetik: ha lesz atomháború, nem marad senki, aki tévedésükért vagy hazugságaikért őket számon kérje. A másik ellentmondás, hogy ha Putyin orosz elnök valóban olyan „zsarnok” és „őrült”, ahogy a nyugati sajtóban lefestik, akkor ugyan miért ne váltaná be fenyegetéseit…

Standard.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »