Célba ért az I. Szőgyéni Maraton virtuális futás / gyors gyaloglás

Célba ért az I. Szőgyéni Maraton virtuális futás / gyors gyaloglás

Befejeződött az I. Szőgyéni Maraton, amikor virtuális futásra, illetve gyors tempójú gyaloglásra hívták a szervezők mindazokat, akik így járultak hozzá az egészségük megőrzéséhez. A rendezvény szervezője a Szőgyéni Sportegyesület és a 32. számú Szent Mihály cserkészcsapat volt.

A felhívásra választani lehetett a futás és a gyors gyaloglás között, melyet bárhol, a világ bármely pontján, több részletben is lehetett teljesíteni.

Svajcer Antónia, a szőgyéni cserkészcsapat parancsnoka, a rendezvény egyik mentora, portálunknak a következőket nyilatkozta:

„A felhíváshoz 112-en csatlakoztak. Az 54 szőgyéni résztvevő mellett, 58-an más helységekből regisztráltak. Köztük legtöbben a Felvidék déli járásaiból csatlakoztak (Érsekújvár, Komárom, Dunaszerdahely, Vágsellye, Galánta, Léva), de voltak résztvevők Magyarországról (Báránd, Dél-Komárom, Budapest), Hollandiából (Hága), Angliából (Luton) és Franciaországból (Párizs) is.

Négy euró befizetésével lehetett regisztrálni, aminek ellenében minden résztvevő, a teljesítmény után, egy fából készített, úgynevezett emlékbélyeget kapott. Tetszés szerint pólót is lehetett igényelni, melyre a rendezvény logóját nyomtatták.

Az emlékbélyegen a logó mellé került a rendezvény mottója: „A legnehezebb dolog mindig a döntés. A többi már csak a kitartás dolga!” (Amelia Earhart)

Hírdetés

A távtöbblet 212,54 km lett, amit 16 nap alatt teljesítettek a résztvevők. Mindezt rögzítették és (sok esetben fotókkal alátámasztva is) elküldtek a megadott címre.

73 nő és 39 férfi vállalta a megmérettetést. A 16 éven aluliak (nekik nem kellett regisztrációs díjat fizetni) 35-en voltak, köztük a legfiatalabb 7 éves. A 18 éven aluliak közül 36-an, míg a 62 éves kor felettiek közül 3 fő kapcsolódott be a rendezvénybe. Az összes résztvevő átlagéletkora 29,47 év.

Az április végén befejeződött virtuális futás kiértékelése nyomán, május elején érkeztek meg a teljesítménnyel megérdemelt emlékbélyegek és pólók mindazokhoz, akik csatlakoztak a felhíváshoz.”

A nem szőgyéni résztvevőkhöz postai úton jutott el a küldemény, a szőgyéni önkormányzat segítségével. A helyieknek Svajcer Antónia és Leboc Szabolcs cserkészvezetők vitték el a megérdemelt jutalmat, az emlékbélyeget illetve az igényelt pólót.

Svajcer Antónia cserkészvezető, örömét fejezte ki, hogy az elvárásokat felülmúlva mozgatta meg az embereket a virtuális futás, szinte minden korosztályt, s nemcsak a helyieket, de Felvidék különféle helyszínein és azon túl, Európa országaiban is.

A rendezvény összegzését rögzítette a Szőgyéni Televízió.

(Berényi Kornélia/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »