Čaputová részvétlevelet írt Lučanský özvegyének,Kollár és Matovič koszorút küldött

Čaputová részvétlevelet írt Lučanský özvegyének,Kollár és Matovič koszorút küldött

Zuzana Čaputová államfő részvétlevelet írt Milan Lučanský volt országos rendőrfőkapitány feleségének. A TASR hírügynökséget Martin Strižinec elnöki szóvivő tájékoztatta pénteken. Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke és Igor Matovič (OĽANO) kormányfő gyászkoszorút küldtek Csorbára  ahol pénteken vesznek végső búcsút Lučanskýtól.

– közölte a szóvivője, Michaela Jurcová. Hozzátette: a házelnök teljes mértékben tiszteletben tartja az összes hatályos járványügyi előírást, valamint a hozzátartozók azon kívánságát is, hogy a temetésen csak a család vegyen részt. Lučanský emléke előtt egy gyászkoszorúval tiszteleg, melyet az SZK Nemzeti Tanácsa a csorbai ravatalozóba küldött.

Hírdetés

– írta a közösségi hálón a miniszterelnök.

Matovič bevallása szerint a koszorúval az elismerését is ki akarja fejezni Lučanský felé, amiért volt bátorsága részlegesen megtisztítani a rendőrséget a maffiától. Hozzátette: ezzel a gesztussal nem akarja felmenteni Lučanskýt a törvénysértés gyanúja alól. A kormányfő elismételte, hogy Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügy-miniszter, valamint az Igazságügyi Rendészet és Büntetés-végrehajtási Alkalmazotti Kar (ZVJS) tagjai élvezik a bizalmát.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »