Cáfolta a pletykákat a Mercedes

Cáfolta a pletykákat a Mercedes

Közös közleményben reagált a Forma-1-es istálló és a Petronas arra a sajtóhírre, miszerint az év végén véget vetnének a több mint tíz éve tartó együttműködésüknek.

Nemrég olyan pletykák kapta szárnyra a Forma–1-es szaksajtóban, amelyek szerint az idei az utolsó közös szezonja a Mercedesnek és névadó szponzorának, a Petronasnak. A maláj olajtársaság 1995 óta van jelen a királykategóriában és 2010 óta főtámogatója a Mercedesnek, a sajtóhírek szerint jövőre pedig a szaúdi Aramco lépett volna a helyébe. A csapat és szponzora azonban most cáfolta mindezt – írja az Origo.

Hírdetés

Miután nemcsak támogatóként, hanem technológiai partnerként is segíti a Mercedest, és kulcsszerepe volt az elmúlt évek sikereiben, a Petronas távozása nagyobb jelentőséggel bírt volna egy szimpla szponzorváltásnál. Ám mint azt a közlemény megerősíti, minden marad a régiben.

„A Mercedes és a Petronas 2010 óta partnerek egy együttműködő hosszú távú kapcsolatban, ami mindkét fél számára kölcsönösen előnyös. Tavaly meghosszabbítottuk az együttműködésünket egy újabb több éves ciklusra, és büszkén folytatjuk a közös munkát, hogy továbbra is élvonalbeli teljesítményt nyújtsunk” – áll a közleményben.

A híroldal hozzáteszi: a szakításról szóló pletykák javarészt arra épültek, hogy a maláj olajcég egyéb motorsport-tevékenységein változtat, illetve arra, hogy az F1 egyik főtámogatójaként az Aramco tovább terjeszkedne, és az F1 jelenlegi legsikeresebb csapata jó platform lenne erre.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »