Bye-bye Budapest!

Az Emberiség.hu kitalálója, egyszemélyes tartalmi felelőse én vagyok (Both Gábor). Cikkeket keresek, írok, filmeket készítek, előadásokat veszek fel önkéntes munkával. Budapesten születtem, itt is élek 1971 óta. Vagyis éltem – a mai napig. Több évvel ezelőtt megszületett tervünk válik valóra párommal, így a mai napon felkerekedünk, és Székelyföldre költözünk egy kis faluba – Tündi (a feleségem) haza – és most már én is haza. Az új otthonomba.

Tavaly megjelent könyvemben már írtam erről, írok arról, hogyan kellene élnie az Emberiségnek a Földön – összhangban a természettel, a bolygóval. 25 előadásban is beszéltem erről. Mostantól nem csak írok és beszélek róla a panel-albérlet íróasztala mögül, hanem igyekszem példával is megmutatni.

Hírdetés

Nem menekülés ez a városból, mert bármilyen furcsa, én szeretem Budapestet minden negatívuma ellenére. De nem látok az ittlétben semmilyen perspektívát. Vágyom arra, hogy legyen egy kis földünk a nagy Földön, ami a mi Szeretet Terünk – ahogyan azt Anasztázia is és az őseink is tanítják. Az Emberiseg.hu nem áll meg, csak tartalmilag kicsit módosul majd. Kevesebb filmet, előadást, beszélgetést tudok eztán Budapesten felvenni, viszont sokkal többet meg fogok tudni mutatni abból, milyen az, amikor egy városi gyerek a vidéki életet választja.

Nem vagyok egy Frank Sinatra, sem faktor-sztár, de írtam már jópár dalocskát és verset életem során. Ezzel a legújabbal búcsúzom a várostól, itteni barátaimtól, ismerőseimtől. Persze ez nem jelent végleges elszakadást, hiszen átlagosan havonta egyszer jövünk majd, de azért mégis más lesz minden.

Köszönet a Sunrise Avenue-nak (finn zenészek), hogy megírták az eredeti dalt, amit magyarítottam.


Forrás:emberiseg.hu
Tovább a cikkre »