Bús Balázs: új választást kell tartani Óbudán

Bús Balázs: új választást kell tartani Óbudán

„Az alakuló testületi ülésen, ami októberben lesz, fel kell oszlatnia a testületnek önmagát. Kiss Lászlónak és Czeglédy Gergőnek már most le kell mondania, és új választásokat kell kiírni Óbudán” – jelentette ki Bús Balázs a jelenlegi kerületvezető őrizetbe vételével kapcsolatban.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, szerdán házkutatást tartottak Kiss László óbudai polgármesternél, a Demokratikus Koalíció politikusánál. A Központi Nyomozó Főügyészség közleményéből annyi derült ki, hogy összehangolt nyomozási cselekményeket hajtottak végre. Zamecsnik Péter ügyvéd, Kiss László védője arról tájékoztatott, hogy nem találkozott a polgármesterrel, de az ügyészi tájékoztatás alapján őrizetbe vételre került sor.

Bús Balázs a szerdai fejleményekkel kapcsolatban az Indexnek hangsúlyozta: „Nem vagyok meglepődve. A választási kampányban pontosan elmondtuk, hogy kik azok, akik a másik oldalon indulnak. Többször kezdeményeztük a rendkívüli testületi ülés összehívását azért, hogy ezzel a példátlan korrupciós üggyel az óbudaiak szembesüljenek, a kerületvezetés pedig számoljon be arról, hogy mi történt. Ezt egyszer sem tették meg, folyamatosan elszabotálták, hogy számot adjanak arról, mit műveltek az elmúlt öt évben”.

Hírdetés

A politikus arra emlékeztetett, hogy „az utolsó rendkívüli testületi ülés a választás másnapján volt, amit az a Czeglédy Gergő vezetett le, akit később őrizetbe vettek. Felelősek azok az egyéniben megválasztott képviselők is, akiknek többsége most is a testületben ül, és hallgatásukkal asszisztáltak a korrupciós ügyhöz. Elképesztő és szomorú, hogy 30 ezer óbudai választópolgár Fidesz-gyűlöletből egy bűnbandát választott Óbuda élére”.

„Egyetlen járható út van: az alakuló testületi ülésen, ami októberben lesz, fel kell oszlatnia a testületnek önmagát.

Kiss Lászlónak és Czeglédy Gergőnek már most le kell mondania, és új választásokat kell kiírni Óbudán”

– szögezte le Bús Balázs, hozzátéve: „A Karácsony–Gyurcsány-féle fővárosi listán három óbudai volt: Kiss László, Czeglédy Gergő és Béres András. Közülük kettőt őrizetbe vettek, a harmadik pedig korábban fél évet ült börtönben. Szégyen lenne, ha ők képviselnék Óbudát”.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »