Bűnügyi őrizetben a hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsított férfi és az ő bántalmazásával gyanúsított rendőrök is

Bűnügyi őrizetben a hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsított férfi és az ő bántalmazásával gyanúsított rendőrök is

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség eljárást folytat hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette miatt, amely ügyekben egy német állampolgárságú férfi és két rendőr őrizetét rendelte el a nyomozó hatóság.

Hírdetés

A budapesti rendőrök november 29-én bűncselekmény gyanúja miatt előállítottak egy német férfit a kerületi rendőrkapitányságra. Az előállított férfi arra panaszkodott, hogy fázik, így az őt őrző rendőr kiengedte a fogdáról, hogy a folyosón lévő ruházatát felvegye. A rendelkezésre álló adatok szerint a pulóverben madzag volt, ami önkárosításra lehetett volna alkalmas, így a rendőr végül nem engedte, hogy a pulóvert a férfi felvegye. Ekkor – a gyanú szerint – a német férfi felháborodásában ököllel állon ütötte a rendőrt.

Ezt a rendőr azonnal jelentette, mire egy másik rendőr érkezett, aki odaszaladt a külföldi férfihoz, és gumibottal többször megütötte. A földre került férfit a fogdaőri feladatokat ellátó rendőr lefogta, míg társa folytatta az ütlegelését. A férfit ezután bekísérték az előállító helyiségbe.

A nyomozó ügyészek a német férfival szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúját, míg a két rendőrrel szemben társtettesként hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettének a megalapozott gyanúját közölték, majd elrendelték mindhárom gyanúsított őrizetét.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »