Bűnügyi őrizetben a bolti csalássorozat elkövetője

Bűnügyi őrizetben a bolti csalássorozat elkövetője

A 46 éves férfi a gyanú szerint sorozatjelleggel követett el bolti csalásokat a fővárosban. Legtöbbször a tulajdonos ismerősének adta ki magát, ezzel több, mint félmillió forint kárt okozott.

Hírdetés

Egy férfi 2023 áprilisától – közel két hónapon keresztül – sorozatosan vert át embereket a fővárosban. Módszere az volt, hogy üzletekben (a V., VII., VIII., IX., XII., XIII. és XXI. kerületben) az alkalmazottak előtt a tulajdonos ismerősének adta ki magát, és különböző indokokkal pénzt csalt ki tőlük. Jellemzően arra hivatkozott, hogy a főnök küldte a bérleti díjért, és ezért kell neki a pénzt átadni, de volt, hogy telefonbeszélgetést színlelve jutott a zsákmányhoz. A megtévesztett sértettek fejenként több tízezer forintot adtak a férfinak.

A ferencvárosi nyomozók az V., VII., VIII., IX., XII., XIII. és XXI. kerületi ügyeket egyesítették. Az eljárás során kiderült, hogy a feltételezett elkövető összesen 10 üzletbe ment be, amelyek közül 9 alkalommal sikerrel járt. Ezek során több mint félmillió forint kárt okozott a tulajdonosoknak.

A BTFK IX. kerületi nyomozói a 46 éves L. Márkot több rendbeli csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amely során elismerte a bűncselekmények elkövetését.

A rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »