Búcsúztak a leendő köztisztviselők (Babeș–Bolyai Tudományegyetem, Sepsiszentgyörgy)

Búcsúztak  a leendő köztisztviselők (Babeș–Bolyai Tudományegyetem, Sepsiszentgyörgy)

Három évvel ezelőtt huszonheten kezdtek, tegnap tizenkilencen  ballagtak a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Sepsiszentgyörgyre kihelyezett tagozatának közigazgatási szakán. A búcsúztató ünnepségen az egyetem tanárai azt hangsúlyozták, aki az út végére ért, annak megérte, mert nemzetközileg elismert oklevelet kapnak, az itt szerzett tudással a fiatalok bárhol megállhatják helyüket.

Ünnepélyesen, a Gaudeamus akkordjaira vonultak be a végzős hallgatók, akiket elsőként Fosztó Mónika, a néhány hónapig ideiglenesen megbízott, nemrég versenyvizsga eredményeként kinevezett tagozati igazgató köszöntött. Az ide vezető út nem volt könnyű, de a sikeres vizsgák győzelemre vezettek – mondotta. Járjanak saját útjukon, merjenek nagyot álmodni – biztatta a végzősöket.

Hírdetés

Székely Zsolt évfolyamvezető tanár és Botos Attila egyetemi oktató a feltáruló lehetőségek kihasználására bíztatta a hallgatókat, és arra, hogy ne csak kitűnőek, hanem hasznosak is legyenek a tásadalomban.

Az egyetemi évek alatt a hallgatók megtanultak számos dolgot a közigazgatásról, a közszolgáltatásról, arról, hogyan lehet hatékonyan  működtetni egy közösséget, egy várost, egy országot, megtanultak együtt dolgozni, bonyolult problémákat megoldani és a közösség érdekeit szem előtt tartani – hangsúlyozta Kovászna megye kormánymegbízottja. Ráduly István szerint a mai világban a közigazgatásban dolgozókra hatalmas felelősség hárul, a változó politikai, gazdasági és társadalmi környezet folyamatos alkalmazkodást és innovációt igényel. Arra biztatta a végzősöket, legyenek bátrak, kreatívak, és törekdejenek arra, hogy jobbá tegyék a világot.

Írják tovább saját látásuk szerint életük történetét, ne feledjék, honnan indultak és hová tartanak – bátorította a ballagó egyetemistákat Ambrus Fruzsina, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere. Végezetül a magyar tagozat és a román tanulmányi vonal két végzőse köszönte meg a tanárok és a szülők támogatását az elmúlt három év alatt, majd Takó István plébános mondott hálaadó imát az elmúlt három évért.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »