Brutális szakítási bosszú – az ügyészség csak felfüggesztettet kért az elvetemült vádlottra

Brutális szakítási bosszú – az ügyészség csak felfüggesztettet kért az elvetemült vádlottra

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellenszemélyi szabadság megsértésének bűntette és testi sértés vétsége miatt. A férfi volt élettársát – a hajánál fogva – berángatta az autójába, amikor pedig a nő kiugrott a kocsiból, a villamossínek között az arra közlekedők szeme láttára brutálisan ütlegelte.

Hírdetés

A vádirat szerint a vádlott élettársi kapcsolata 2022. június hónapban megromlott, élettársa visszaköltözött a szülei miskolci házába. A férfi a szakítást nem tudta elfogadni, folyamatosan kereste a kibékülés lehetőségét, amit a nő elutasított.

2022. augusztus második felében az elkövető megjelent a nő lakóhelyén. A férfi a hajánál fogva megragadta és földre rántotta volt párját, majd a hajánál fogva elhúzta az autóig, közben többször ököllel megütötte, végül betuszkolta a hátsó utastérbe azzal a kijelentéssel, hogy „ezt nem fogja megúszni”. 

A férfinak az autóval a belvárosban közlekedési szituációban lassítani kellett, így ezt kihasználva a nő a mozgó járműből kiugrott és a villamossínek között futva menekült. A vádlott üldözőbe vette a sértettet, és amikor utolérte, megint a hajánál fogta meg és elkezdte visszahúzni. Az autóhoz érve a sértett letérdelt, a vádlott pedig többször ököllel megütötte. Cselekményét az arra közlekedők látták, az egyik autó megállt és a sofőr a nő védelmében közbelépett, valamint értesítették a rendőrséget.

A bántalmazás következtében a sértett könnyebb sérüléseket szenvedett el, azonban a személyi szabadság megfosztásának körülményei lényegesen nagyobb testi és lelki gyötrelmet okoztak.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott, a próbaidő tartamára pártfogó felügyelet elrendelésével.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »