Brutális kegyetlenséggel halálra vertek egy nyugdíjast egy miskolci kondiparkban

Brutális kegyetlenséggel halálra vertek egy nyugdíjast egy miskolci kondiparkban

Brutális kegyetlenséggel halálra vertek egy nyugdíjast egy miskolci kondiparkban

Emberölés miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség az ellen a 27 éves férfi ellen, aki látszólag minden ok nélkül úgy megvert egy nyugdíjast a miskolci kondiparkban, hogy már nem lehetett megmenteni az életét.

Hírdetés

A vádirat szerint tavaly egy fiatal férfi egy miskolci kondiparkban töltött egy októberi délelőttöt, mely folyamán beszélgetni kezdett a számára ismeretlen 72 éves férfival, aki rendszeresen a parkban edzett, ezért – a korához képest – jó fizikai és szellemi állapotban volt.

A beszélgetés során azonban a fiatal férfi egyre indulatosabbá vált, majd – látszólag minden különösebb ok nélkül – megverte a nyugdíjast: először többször ököllel arcon ütötte, aztán tovább ütötte a fejét, amitől az idős férfi a földre zuhant. Ezek után rátaposott a nyugdíjas arcára, de olyan erővel, hogy a cipője talpmintázata felismerhető nyomokat hagyott.

Az áldozat ekkor már elvesztette az eszméletét. Amikor a támadó ezt észrevette, egyszerűen elsétált. A közelben tartózkodók hívtak mentőt, amikor észrevették a földön fekvő embert, aki a darabos orrcsonttöréssel is járó sérülései következményeként gyulladásos, szeptikus állapotba került és a kórházban meghalt.

A nyomozók szerint a nyolc napon túl gyógyuló közvetetten életveszélyes sérülések elszenvedése és a halála között közvetett ok-okozati összefüggés áll fenn, ezért az ügyészek a letartóztatás alatt álló, büntetett előéletű fiatallal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványoztak a korábbi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásával.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »