Brüsszel után most Párizsban nem bírt magával az észak-afrikai horda

Brüsszeltől Párizsig kivonultak a népek az utcákra a marokkói és a francia vb-meccsek után, a Champs-Élysées-n 20 ezres tömeg csapott össze a rendfenntartó erőkkel.

Marokkó legyőzte Portugáliát szombaton a világbajnokságon. Az afrikai csapat 1:0-ra legyőzte Cristiano Ronaldóékat, amivel bejutott a világbajnokság elődöntőjébe; majd az esti meccsen Franciaország is legyőzte Angliát. 

Az eset után a marokkói szurkolók több európai nagyvárosban is ünneplésbe kezdtek, a felvonulástól a dudáláson és a petárdázáson, tűzijátékozáson túl a zavargásokig és a rendfenntartó erőkkel való összecsapásokig.

Felvételek a Champs-Élysées csatájáról:

Hírdetés

Párizsban a marokkói meccs után utcára vonuló tömeg tovább növekedett a "franciák" győzelme után. A Champs-Élysées-n zavargásba torkollott az ünneplés, ahogy az afrikai salak összecsapott a rendfenntartó erőkkel.

A Le Parisien beszámol arról: több mint ezer rendőrt mozgósítottak a francia főváros utcáin, akik mintegy 20 ezres tömeggel találkoztak Párizs fő sugárútján. Az esti órákra több Párizsba bevezető főutat lezártak a dugók elkerülése érdekében.

Éjfélre, amikor még mindig tartottak a zavargások, 74 embert tartóztattak le a párizsi utcákon – írja a lap.

A korábbi marokkói győzelmek után is zavargások bontakoztak ki. November végén brutális zavargás tört ki szintén Brüsszelben, amikor Belgiumot verték el, december elején pedig Hollandiában ment a banzáj.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »