BREAKING: Az SaS elutasította az OĽANO javaslatát, bizalmi szavazást akar

BREAKING: Az SaS elutasította az OĽANO javaslatát, bizalmi szavazást akar

A korábban, délután 16:00-ra bezengett liberális sajtótájékoztató végül elmaradt, és az SaS csak közleményt adott ki az OĽANO mai ajánlatáról, ami arról szólt, hogy Igor Matovič lemond a pénzügyminiszteri posztról, cserébe az SaS megszavazza a költségvetést és visszavonja a Heger-kormány elleni bizalmatlansági indítványt. Az SaS elutasította az OĽANO javaslatát.

“Világos, hogy a feltételeket megint úgy szabták meg, hogy számunkra elfogadhatatlanok legyenek. Igor Matovič elmondásának nem csak hipotetikus lehetőségnek kellett volna lennie, hanem már ténylegesen benyújtottnak. Elég volt a káoszból”

fogalmazott az SaS.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy ha Matovič elmond, nincs garancia arra sem, hogy az SaS teljesít bármit az OĽANO feltételeiből. Valószínűbb azonban, hogy nem elégedtek meg a pénzügyminiszter lemondásával. A legutóbbi hírek szerint Mikulec belügyminiszter és Karas igazságügyi miniszter posztját is követelték volna, illetve a költségvetést sem hajlandók támogatni, többek között azt nehezményezik, hogy túl sok forrás megy el a lakossági energiaárak lenyomására.

A liberálisok azt írták:

Hírdetés

“Fél éve vagyunk tanúi a véget nem érő káosznak és az elfogadhatatlan stílusú kormányzásnak. Ez a kormány nem érdemli meg a bizalmunkat”

közölték, hozzátéve, hogy a szerintük a lakosság többsége nem bízik Eduard Heger kormányában, és már nem harcol a korrupció ellen.

“A mi javaslatunk (a bizalmi szavazásról – a szerk.) a felelőtlen költségvetés miatt merült fel, amely az Újjáépítési Alap több millió euróját veszélyezteti”

fogalmaztak.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »