Brazília elnökét nemzetiszocialista mozgalmak támogatják és ő is együttműködött velük

Brazília elnökét nemzetiszocialista mozgalmak támogatják és ő is együttműködött velük

A brazil elnök a világ egyik legbefolyásosabb populista vezetője, Trump bukása óta talán ő rendelkezik a legnagyobb hatalommal a „politikailag nem korrekt” vezetők közül.

Egy brazil újságíró, Adriana Dias véletlenül bukkant arra, hogy Jair Bolsonaro legalább 17 éve a brazil nemzetiszocialista mozgalmak támogatásával politizál. Adriana Dias évek óta kutat NS internetes portálok után, és majd kiváló spicliként azt kéri a szolgáltatóktól, hogy ezeket számolják fel. Előtte azonban kinyomtatja vagy lementi az archívumába az oldalak tartalmát bizonyítéknak, hogy megcselekedte a besúgói kötelességét.

Az ellenzéki brazil portál, a The Intercept Brasil számolt be arról, hogy az újságíró nagy meglepetésére azzal szembesült, hogy Jair Bolsonaro nevét, fotóját és a honlapjára vezető linket látja három 2004-es „neonáci” oldalon.

Hírdetés

Bolsonaro akkor még nem volt elnök, csak képviselő. Kiderült, hogy legalább az ezeket a honlapokat működtető három nemzetiszocialista szervezet támogatta, amit ő egy nekik küldött levélben megköszönt. Azt írta, hogy az üzenetek, amiket tőlük kap ösztönzik a munkára: „Önök az oka annak, hogy van mandátumom.”

Adriana Dias azt is kiderítette, hogy Bolsonaronak ez a levele sehol másutt nem jelent meg az interneten, tehát valószínű, hogy kifejezetten csak nekik küldte.

A The Intercept Brasil az üggyel kapcsolatban arra is emlékeztet, hogy a brazil elnök korábban dicsérte Hitler képességeit, fotózkodott egy Hitler-hasonmással, és már azt is mondta egyszer, hogy meg lehetne bocsátani a holokausztot. Aktualitás, hogy múlt héten kormánya több tagjával együtt mosolyogva fogadta Beatrix von Storchot, a zsidó-liberális sajtóban „szélsőjobboldaliként” emlegetett Alternatíva Németországért (AfD) párt képviselőjét.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »