Botrány a hokimeccsen, elmaradt az összecsapás

Botrány a hokimeccsen, elmaradt az összecsapás

A péntek estére tervezett találkozót megelőzően a nemrég visszavonult korábbi válogatott jégkorongozók közül Budai Krisztiánt, ifj. Kovács Csabát és Vaszjunyin Artyomot köszöntötte a magyar szövetség (MJSZ). A bemelegítésnél két magyar lövés nyomán kitört a palánk egyik üvegtáblája, majd a pálya közepén a jéggel akadtak problémák: a multifunkciós csarnokban egy röplabdaháló rögzítő rúdjának helyén dudor keletkezett, amit a bírók veszélyesnek ítéltek.
Nem engedték elkezdeni a mérkőzést, így a játékosok 25 perccel a tervezett kezdés után – a szurkolók „Szép volt, fiúk!” kiáltásai közepette – levonultak a jégről.
A felület rendbetételére és fagyasztására tett kísérletek után a játékvezetők többször konzultáltak, és a két csapatkapitány is megvizsgálta a jeget. Ám mivel változatlanul veszélyesnek ítélték az illetékesek, így végül mintegy másfél órás várakozás után meccs nélkül kellett hazatérnie a Tüskecsarnokba kilátogató 1823 nézőnek.

„Szerettünk volna jó meccset játszani a dél-koreaiakkal, de ez egy ilyen dolog, nem lehet kivédeni” – fogalmazott Vas János csapatkapitány, aki hozzátette:
pályafutása során válogatott mérkőzés még nem maradt el. „Úgy látszik, ez a jégfelület most nem bír ki napi két meccset, sajnálom a szurkolókat.”

Hírdetés

A tornát szervező MJSZ késő esti közleményében jelezte, hogy „alkalmas időpont hiányában” a mérkőzést a későbbiekben sem rendezik meg. Egyúttal sajnálatát fejezte ki a csapatoknak és a szurkolóknak, illetve jelezte, hogy

a belépőjegyek árát a későbbiekben megtéríti, ennek részleteiről rövidesen értesíti a drukkereket.

A szövetség elfogadhatatlannak tartja, hogy „a Tüskecsarnok részéről a helyszínen nem volt sem megfelelő szintű vezető, sem kellő felkészültségű műszaki személyzet, sem alkalmas technikai eszköz, amelyek segítségével elhárítható lett volna a hiba”.
„A minket ért anyagi és erkölcsi veszteség számbavétele után kártérítési igénnyel fogunk fellépni a Tüskecsarnok, illetve az azt üzemeltető Nemzeti Sportközpontok felé”
– áll a közleményben. A magyarok szombaton 16 órától az olasz válogatottal játsszák a torna zárómérkőzését.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »