Bosszúból akarta megölni a felesége új párját

Bosszúból akarta megölni a felesége új párját

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot egy férfi ellen, aki volt feleségének új élettársát késsel megszúrta.

Hírdetés

A vádirat szerint a vádlott feleségével és közös gyermekükkel Nádudvaron élt, majd 2022 augusztusában munkavállalás miatt Győrbe költözött. Rövid időn belül követte őt a családja. Az asszony itt ismerkedett meg a sértettel, akivel párkapcsolatot létesített, majd 2023 júniusában visszaköltöztek Nádudvarra. Az elkövető ezt nem tudta elviselni, ezért elhatározta, hogy bosszúból megöli volt felesége élettársát. Elkeseredettségében üzenetküldő alkalmazáson keresztül többször megfenyegette a sértettet azzal, hogy megöli.

A férfi 2023. július 10-én, este érkezett a volt anyósa házához. Az asszony közölte, hogy a házasság felbontása iránt keresetet nyújtott be a bíróságra. Ez a közlés a vádlottat feldühítette, úgy tett, mintha távozna, azonban egy hirtelen mozdulattal kivette a hátizsákjából a konyhakést, és azt hangoztatva, hogy megöli a sértettet, rátámadt.

A sértett elfutott az udvar felé, azonban a vádlott utolérte, és a védekező sértettet a bal karján megszúrta. A vádlott a sértettet a földre lökte, ráült a mellkasára és a kést a nyakához szorította. A sértett a pengét próbálta eltolni, azonban a támadó olyan nagy erővel szorította, hogy a pengerész letört. Egy rokon lefogta a vádlottat, így megakadályozta a további bántalmazást.

A sértett 8 napon túl gyógyuló szúrt sérülést szenvedett. Figyelemmel azonban az elkövetés kitartó jellegére, a sérült testtájékra, az eszközre, a vádlott fenyegetéseire, a férfi a sértett halálát kívánt, ami csak az áldozat védekezése és az egyik rokon közbelépése miatt nem következett be. 

Az ügyben a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozott.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a letartóztatásban lévő vádlott ellen előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vármegyei főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Debreceni Törvényszék a vádlottat fegyházbüntetésre ítélje és mellékbüntetésül tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »