Borkaiék 10 millió forintot fizettek alvilági alakoknak, hogy eltussolják az adriai bulit

Borkaiék 10 millió forintot fizettek alvilági alakoknak, hogy eltussolják az adriai bulit

Hétfőn a 2018 májusában történt trogiri kirándulás újabb részletei derültek ki. A HVG szerezte meg azokat a tanúvallomásokat, amelyeket a Borkai-buli érintettjei tettek a rendőrségen.

Borkai tanúvallomása szerint a kirándulás után Póczik József, ismert győri személy, kereste meg a polgármestert azzal, hogy fotókat látott az adriai hajózásáról, de akkor még követeléssel nem állt elő.

2019 februárjában pedig már Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója a felvételek miatt találkozót kért Borkaitól egy „biztonságos helyen”. Ez mind több, mint fél évvel azelőtt történt, hogy az Ördög ügyvédje nevű blog nyilvánosságra hozta a trogiri kiránduláson készült képeket és videókat.

Hírdetés

Borkait Kubatovval való találkozása után az ügyvédjén keresztül két alvilági személy zsarolta meg, akiknek 10 millió forintot fizetett ki a társaság. Az összeget hatan dobták össze.

A HVG cikkéből továbbá kiderül, hogy Kósa Lajos, képviselő és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is jelezték Borkainak, hogy tudnak a felvételekről. Kubatov a találkozón azt is elárulta Borkainak, hogy Orbán Viktornak is tudomása van a videókról, de azokat magánügynek tekinti.

A volt győri polgármester ebből arra következtetett, hogy „minden rendben van, és minden mehet tovább úgy, ahogy eddig is”. Borkai vallomása szerint, Kubatov már akkor úgy vélte, hogy a kampányidőszakban majd biztos előveszik a témát, de megnyugtatta a polgármester, hogy azt a jobboldali sajtóban nem jelentetik meg.

(br, 444)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »