Borboly lemondását követeli az EMNP a kórházi fertõzés miatt megvakult betegek ügyében

Az Erdélyi Magyar Néppárt Hargita megyei szervezete azonnali lemondásra szólítja fel Borboly Csabát, Hargita Megye Tanácsának elnökét. Mint ismeretes, három beteg elveszítette a látását az egyik szemére a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban, miután a szemészeti osztályon súlyosan megfertőződtek.

„Az elmúlt években már megszokhattuk, hogy Hargita Megye Tanácsának első embere a megye vezetését elsősorban a közösségi médiában tartja célravezetőnek. Nem telhet el úgy hét, hogy ne szembesülnénk az újabb és újabb sikerpropagandával, az élő bejelentkezéseken keresztül harsogott, valósnak vélt, ám a mindennapokban alig vagy egyáltalán nem érzékelhető megvalósításokkal. Borboly Csaba és az általa vezetett megyei tanács, mely a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház fenntartója is, most azonban átlépett egy határt: a sorozatos mulasztások következményeként több ember is maradandó egészségkárosodást szenvedett. E tényt semmiféle sikerpropaganda és kommunikációs trükk nem fedheti el” – írja az EMNP.

Hírdetés

A párt követeli az elmúlt tíz év kórházi fejlesztéseinek és közbeszerzéseinek azonnali felülvizsgálatát, valamint a vizsgálati eredmények nyilvánossá tételét; az eset széleskörű kivizsgálását, a felelősök megállapítását, valamint a megfelelő szankciók meghozatalát.

„Meggyőződésünk, hogy az a legkevesebb elvárható a Borboly Csaba vezette megyei tanácstól, hogy – a kórház fenntartójaként, áttételesen pedig a páciensek megkárosítójaként – ajánljon fel az elszenvedett egészségkárosodással arányos anyagi kártérítést” – írják.

Borboly egyébként közösségi oldalán szerdára ígért további tájékozatatást „a szemészeti osztályon történt sajnálatos esetről”. „Zajlanak a kivizsgálások” – írta. (közlemény/hírszerk)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »