Bonchidai táncház a Borok Házában Párkányban

Bonchidai táncház a Borok Házában Párkányban

Legyen tánc! Ez volt a nap mondta a hirdetőtáblán. A Borok Háza, a Varjos zenekar és a Pásztortűz néptáncegyüttes összefogásából született táncháznak már az első alkalommal nagy sikere lett.

Pereszlényi Csaba borászatért felelős falugazdától, a Borok Háza működtetőjétől megtudjuk, ez az első táncház a borházban, ha jó visszhangja lesz, akkor havi rendszerességgel megismételnék. A borocskához valót és a talpalávalót a kiváló Varjos zenekar játsszotta, közreműködtek a párkányi Pásztortűz néptáncegyüttes táncosai, a táncházgazda Bolgovics Gergő.

A falugazdásztól megtudtuk, a Borok Házát a Felvidéki Borászegyesület működteti, fenntartását egyelőre a Schams Ferenc Tervből tudják biztosítani, de szeretnék, ha mihamarabb önfenntartóvá tudnának válni, bár ez elég nehéz ebben a gazdaságilag instabil időszakban. A téli hónapokban alapjáraton vannak nyitva – pénteken és szombaton 17 órától. Márciustól úgy tervezik, hétköznap is kinyitnak.

Hírdetés

„Jelenleg 28 borászat borait lehet itt megtalálni, de ettől több lesz, 36 regisztrált borász fogja itt kínálni borait. Péntekenként borászbemutatókat tartunk – tagjaink mutatják be saját boraikat. Most pénteken a Kasnyik Borászat mutatkozott be Kürtről, a jövő héten a muzslai Zalaba Winery lesz a vendégünk. Szombatonként fajtakóstolókkal próbáljuk idecsalogatni a vendégeket. Több borászrégióból mutatunk be egyfajta bort. Az a tapasztalatunk, hogy ez érdekli az embereket. A nyár pedig teljes mértékben a turizmusról fog szólni, napi hosszabbított nyitva tartással” – tájékoztat Pereszlényi Csaba.

Az elmondottakhoz hozzáfűzi, folytatják a Borok Házának bővítését. A hátsó teremben alakítanak ki egy 50 férőhelyes konferenciatermet, ahol borászelőadásokat, céges rendezvényeket és nagyobb borkóstolókat is lehet majd tartani. Tavasztól nyílik a borház mellett bisztró, itt ebédet, vacsorát és harapnivalót fognak készíteni, így lehetőség nyílik a borvacsorákat is belefoglalni a kínálatukba.

Ahogy haladt az este úgy pörgött fel a hangulat, a jelenlévők táncolva, nótázva, jó bor mellett szórakoztak.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »