Bombameglepetés! A DAC legendacsapata kiejtette a sárga-kékeket a kupából – Komáromi öröm a csallóközi derbin

Bombameglepetés! A DAC legendacsapata kiejtette a sárga-kékeket a kupából – Komáromi öröm a csallóközi derbin

A Szlovák Kupa harmadik fordulójának leginkább várt mérkőzése felvidéki szempontból a két csallóközi gárda a KFC és a DAC összecsapása volt.

Közel negyven év elteltével rendeztek ismét csallóközi rangadót a Szlovák Kupában, miután a Komáromi FC és a DAC a Szlovák Kupa 2021/22-es idényének harmadik fordulójában találkozott egymással. A mérkőzés esélyese egyértelműen a nyáron jócskán megerősödött DAC volt, Németh Antal mérkőzés előtti nyilatkozata alapján egy bombaerős kezdőre lehetett számítani. Így is történt a DAC egyik legerősebb kezdőjével állt ki Komáromban, de Radványi Miklós is egyik legerősebb csapatával szállt harcba a továbbjutásért.

A nagy várakozás a szurkolók részéről, a lelátókon is meglátszott, hiszen rengeteg néző volt kíváncsi a csallóközi rangadóra.

A találkozó első komoly lehetőségére sem kellett sokat várni, a mérkőzés második percében a sárga-kékek végezhettek el egy pontrúgást, amit Davis centerezett középre, majd Lamkel Zé csapott le a labdára, de csupán az oldalhálót találta el.

A hetedik percben a hazaiak is megvillantak, és Šimko fejese nem találta el a kaput. A dunaszerdahelyi sárga-kékek az első negyedórában egy újabb remek gólszerzési lehetőséget szalasztottak el, ezúttal is egy pontrúgás után Schäfer vállalta el jó 18 méterről, de a komáromiak kapusa nagyot védett. A 22. percben az első dunaszerdahelyi védelmi megingás után Petráš találta magát ziccerben, egyedül próbálta befejezni az akciót, de lövését Vantruba bravúros védéssel hárítani tudta.

A folytatásban is remekül tartotta magát a komáromi csapat, a DAC nem igazán tudott komoly fölényt kialakítani,

a hazaiak szervezetten védekeztek az első játékrészben, így az gól nélkül zárult.

Szünetről visszatérve mindkét vezetőedző változtatott, Radványi Miklós két játékost is lecserélt, míg Németh Antal pályára küldte Fábryt. A második félidőben felpörögtek az események, a DAC komoly nyomást helyezett a komáromiak kapujára, míg a hazaiak kontráiban is benne volt a gólveszély. A mérkőzés 60. percében parázs jelenetek játszódtak le a pályán, Horodník rúgta fel Brunettit, ami után a játékvezető újabb sárga lapot mutatott fel a komáromi futballistának, ami már a második volt a hazaiak játékosának, így számára idő előtt véget ért a mérkőzés. A kiállítás után a hazaiak nekirontottak a játékvezetőnek, ami után Kišš Bálint újabb sárga lappal „jutalmazta” a hazaiakat.

A hazaiak rendkívül durva belépőkkel tördelték a játékot, a játékvezető pedig sárga lapokkal próbálta megfékezni az indulatokat.

Hírdetés

Emberelőnye tudatában a DAC mindent megpróbált a vezető gól megszerzéséért, a 63. percben Davis pontrúgása után Lamkel Zé fejesét a hazaiak hálóőre óriási bravúrral hárította. A folytatásban is voltak lehetőségei a DAC-nak. A komáromi lila-fehérek hősiesen védekeztek, a DAC sorra dolgozta ki a helyzeteket, rendre elszórakozták őket a sárga-kékek, Schäfer, Hahn és Lamkel Zé sem tudta megtörni a gólcsendet.

A 79. percben kis híján ráfizettek a vendégek, Németh Tamás remekül érzékelte, hogy Vantruba kint áll a kapujából, és saját térfeléről megeresztett egy lövést, amely kis híján a DAC hálójában landolt, a felső léc ezúttal megmentette a vendégeket.

A mérkőzés utolsó perceiben is nagy fölényben futballozott a DAC, de ezúttal semmi sem sikerült a sárga-kékeknek, így büntetőkkel dőlt el a továbbjutás kérdése.

A büntetőpárbaj első sorozatában máris hibáztak a sárga-kékek, Hahn János büntetőjét megfogta Chmiel, míg a komáromiak értékesítették saját büntetőjüket. A folytatásban nem hibázott egyik csapat sem, így a döntő ötödik sorozatban Davisnek mindenképpen be kellett lőnie a labdát, de a panamai futballista lába megremegett a döntő pillanatban, és Chmiel ezt is mefogta. Ez pedig óriási meglepetésre azt jelentette, hogy a DAC kiesett a kupából.

Szlovák Kupa, 3. forduló (32 legjobb között):

Komáromi FC – FC DAC 1904 0-0 büntetők után: 4-3

Komáromi Városi Stadion, Komárom, 1250 néző, v.: Kišš Bálint

Gólszerzők:

Sárga lapok: Horodník (42.), Varga (60.), Németh (77.), Chmiel (90+2.) ill. Ciganiks (71.), Schäfer (77.)

Kiállítva: Horodník (60.)

KFC: Chmiel – Adayilo, Špak, Szőcs (Varga 46.), Šurnovský – Šimko (Németh 46.), Domonkos (Ganbold 63.) – Petráš (Šmehyl 77.), Horodník, Györgyi – Tóth (Abrahám 63.). Vezetőedző: Radványi Miklós

DAC: Vantruba – Blackman (Nicolaescu 75.), Brunetti (Muhamedbegović 60.), Beskorovainyi, Davis – Dimun (Fábry 46.), Njie – Ciganiks, Schäfer, Lamkel Zé – Hahn.Vezetőedző: Németh Antal


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »