BL-selejtező: Jansen energikus futballt vár a Ferencváros játékosaitól

BL-selejtező: Jansen energikus futballt vár a Ferencváros játékosaitól

Pascal Jansen, a Fardi új edzője energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben. A szakvezető erről a zöld-fehérek hétfői, hagyományos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján beszélt, ahol ő és Cristian Ramírez válaszoltak az újságírói kérdésekre.

mondta Jansen, aki azt is elárulta, nem engedte játékosainak, hogy a main kívül más mérkőzéseken gondolkodjanak.

hangsúlyozta Jansen, aki kitért arra is, hogy milyen játékot szeretne látni védenceitől a pályán.

Azt megígérhetem, hogy a szurkolók rengeteg energiát fognak látni a pályán. Ez az alapja a filozófiámnak. Emellett a letámadásoknál, a védekezésben, mindenben szükség lesz a fegyelemre. A támadó futballt szeretem, és nem szeretem, ha nincs nálunk a labda. Ebben a helyzetben azt szeretném, ha a lehető leggyorsabb módon visszaszereznénk azt. Egy folyamat volt, hogy ezt a felfogást átadjam a csapatnak, amelyben még most is benne vagyunk. Már a legelső nap éreztem, hogy a Fradiban megvan az a fajta energia, ami engem és a filozófiámat jellemez. Kedden meglátjuk, mit sikerült átadni ezekből. A pálya soha nem hazudik.

folytatta a vezetőedző.

Az 51 éves tréner elitklubnak nevezte a Ferencvárost és ennek megfelelő játékot és hozzáállást vár a futballistáitól, mint fogalmazott, ez felelősséggel jár a pályán és a pályán kívül egyaránt. Úgy vélte, a játékosok sokat dolgoztak, hogy megértsék és alkalmazkodjanak az elképzeléseihez.

Hírdetés

Jansen szerint a walesi rivális direkt futballt játszik, de az majd kedden derül ki, hogy képes-e a Ferencváros ellen is hatékonyan alkalmazni.

A vezetőedző mellett Cristian Ramírez, a Fradi ecuadori védője is szót kapott a sajtótájékoztatón.

Mindenki várta már a szezonkezdetet, most pedig itt vagyunk. Boldog vagyok, hogy kedden megkezdődik az új szezon. Jó felkészülésen vagyunk túl, mind a két edzőtáborban erős ellenfelek ellen léptünk pályára. A stáb és a csapat számára is jó volt ez a felkészülési időszak. Minden edzőnek megvan a maga játékstílusa, mindenki máshogy látja a mérkőzéseket. Alkalmazkodnunk kellet ehhez az új rendszerhez, az új stílushoz. Nagyon boldog vagyok, mert úgy gondolom, hogy az edzőtáborban jó munkát végeztünk, egy nagy egységet alkotunk.

mondta Ramírez, aki kemény meccsre készül a walesiek ellen, mely felér számukra egy döntővel.

Az összecsapás július 23-án, kedden 20 órától kezdődik a budapesti Groupama Arénában. A találkozót élőben közvetíti az M4Sport.

Körkép.sk, Fradi.hu, mti


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »