BL – A Liverpool Lisszabonban verte 3:1-re a Benficát

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a Liverpool 3-1-s győzelmet aratott a Benfica felett Lisszabonban, az Estádio da Luzban.

Bátran kezdte a mérkőzést a hazai csapat, a várakozással ellentétben nem állt vissza védekezni, de a veszélyesebb támadásokat így is a Liverpool vezette, amely a 17. percben meg is szerezte a vezetést egy szöglet után: Andy Robertson beadását a francia Ibrahima Konaté bólintotta Vlachodimos kapujába (0-1).

Némi magyar vonatkozása is van a gólnak, hiszen David N’Gog óta ő az első francia, akit gólt szerez a Liverpool színeiben. A 2009/2010-es szezonban a Debrecen hálóját zörgette meg a Vörösök játékosaként.

A folytatásban sem állt vissza a Benfica, vezetett pár ígéretes támadást, de a másik oldalon a félelmetes támadórészleg sem tétlenkedett, aminek köszönhetően megduplázták előnyüket a vendégek: egy jobboldali beívelést Luis Diaz fejelt le Sadio Mané elé, aki közelről nem hibázott ((0-2).

A Liverpool teljesen megérdemelt vezetéssel vonulhatott a pihenőre.

Fordulás után hamar szépített a Benfica: Rafa Silva tálalt szépen a gólfelelős Darwin Nunez elé, aki gyönyörűen tekert a baloldalról a hosszú alsóba. Alisson hiába vetődött, esélye sem volt elérni a labdát. Az uruguayi ötödik gólját szerezte a BL-ben a szezon folyamán.

A gól után lendületben maradtak a Sasok, a Pool brazil kapusát is megdolgoztatták. Az angolok edzője érezte, hogy változtatni kell, bő egy óra játék után hármas csere mellett döntött. A gólszerző Mané mellett Szalah és Thiago ment le a pályáról, Firmino, Diogo Jota és Henderson érkezett.

Hírdetés

A változtatások után lelassult a mérkőzés tempója, kevesebbet kerültek veszélybe a kapuk, az angolok okosan tartották előnyüket.

A hajrára megpróbált frissíteni csapatán Nelson Veríssimo, a hazaiak trénere, és beküldte az ukrán válogatott támadót, Jarencsukot az egyenlítés reményében. Ekkor már közel sem voltak olyan veszélyesek a Sasok a Pool kapujára, inkább a vendégek játékában lehetett érezni a gól lehetőségét.

A 88. percben jött is a Vörösök gólja, Luis Diaz kapott remek kiugratást Keitától, a kapus mellett elvitte a labdát és könnyedén az üres kapuba gurított a kolumbiai, a szezon őszi szakaszában még a Porto játékosaként volt eredményes a BL-ben.

A Liverpool magabiztos győzelmet aratott, nyugodtan várhatja a liverpooli visszavágót.

Bajnokok Ligája-negyeddöntő, első mérkőzés:

Benfica – Liverpool 1-3 (0-2)

Gólok: Nunez illetve Konaté, Mané, L. Diaz


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »