Bíznak a jelenléti oktatás megmaradásában

Bíznak a jelenléti oktatás megmaradásában

Nicolae Ciucă kormányfő tegnap kijelentette, hogy a jelenlegi járványadatok tükrében nem valószínű, hogy ismét online oktatásra lesz szükség.

A miniszterelnököt a tanévnyitás kapcsán kérdezték arról, hogy véleménye szerint lehetséges-e, hogy az iskolák visszatérnek az online oktatásra, amennyiben Romániában ismét jelentősen megnő a koronavírusos esetek száma. Ciucă rámutatott, tanévkezdés előtt elemezték a járványhelyzetet, és a jelenlegi adatok nem vezetnek ebbe az irányba. „Mivel azonban soha nem lehet azt mondani, hogy soha, felkészültünk arra, hogy szükség esetén, helyzetre szabottan meghozzuk ezt a döntést is. A kétévnyi járványhelyzet – amikor az oktatás nem folyhatott a normális kerékvágásban – tanulsága az, hogy meg kell tenni az óvintézkedéseket annak érdekében, hogy ne kerüljünk ismét ilyen helyzetbe” – fejtette ki a kormányfő, aki egyébként a tanévkezdésre a craiovai Tudor Vladimirescu katonai kollégiumba látogatott el.

Hírdetés

Ami a járványhelyzetet illeti, vasárnap folyamán 1176 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, 195-tel többet, mint egy nappal korábban – közölte az egészségügyi minisztérium. A legtöbb új esetet Bukarestből (187) jelentették, de magas az esetszám Hunyad (106), Kolozs (86) és Brassó (54) megyében is. A 14 nap alatt regisztrált új fertőzöttek száma ezer lakosra vetítve Kolozs megyében a legnagyobb, 3,48 ezrelék, Temes megyében 3,03, Máramaros megyében 2,97 ezrelék a mutató. Vasárnap 2274 személyt kezeltek kórházban COVID-19-cel, 28-cal többet, mint előző nap, intenzív terápiás ellátásra 172 beteg szorult, közülük 153-an oltatlanok. Aznap hét koronavírussal diagnosztizált személy hunyt el, egy áldozat 50 és 59, kettő 70 és 79 év közötti volt, négynek az életkora meghaladta a 80 évet. Öten más betegségekben is szenvedtek, csak egyikük volt beoltva koronavírus ellen.

Az egészségügyi minisztérium heti összehasonlítást is végzett a koronavírus-fertőzéssel összefüggésbe hozható elhalálozások számát illetően: múlt héten 140-en, az augusztus 22–28. közötti időszakban 139-en, az augusztus 15–21. közötti időszakban 143-an hunytak el, tehát a halálesetek száma viszonylag állandó az elmúlt hetekben. Ugyanakkor múlt héten 16 153 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, kevesebbet az előző héten regisztrált 22 617 esetnél.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »