Bittó Cigániková: Lengvarský távozása a miniszteri posztról a vallási fanatikusok győzelme lenne

Bittó Cigániková: Lengvarský távozása a miniszteri posztról a vallási fanatikusok győzelme lenne

Jana Bittó Cigániková (SaS), a parlament egészségügyi bizottságának volt elnöke azt állítja, hogy Vladimír Lengvarský távozása az ideiglenesen kinevezett egészségügyi miniszteri posztról a vallási fanatikusok győzelme lenne. Hozzátette: Lengvarský döntése nem lepte meg.

„Tisztségbe lépése óta az őt jelölő párt emberei folyamatosan akadályokat gördítettek elé. Igor Matovič, a Keresztény Unió és a volt miniszter a kezdetektől fogva nyíltan ellene volt, az emberei pedig aktívan dolgoztak Lengvarský miniszter aláásásán és Marek Krajčí rehabilitálásán“

– írta véleményében Bittó Cigániková.

Lengvarský kész benyújtani a lemondását

Bittó Cigániková szerint a nyomás Lengvarský egészségügyi miniszter visszahívására azután nőtt, hogy aláírta a műtét nélküli nemváltásra vonatkozó irányelvet.

Hírdetés

„Azt tudom, hogy a minisztériumban és a kormányban jelenleg úgy fest a helyzet, hogy az OĽaNO által benyomott emberek szabotálták a helyreállítási tervet, hátráltatták a folyamatokat, hogy aztán a miniszterre mutogathassanak, hogy alkalmatlan”

– jelentette ki.

Bittó Cigániková arról is meg van győződve, hogy a helyreállítási terv mérföldkövei teljesítésének jelenlegi állása és a miniszter esetleges lemondása az OĽaNO mozgalomhoz tartozók közvetlen meggyőződése arról, hogy „csak ők menthetik meg Szlovákiát, a cél szentesíti az eszközöket, és hogy az ideiglenesen kinevezett miniszterelnök, Eduard Heger (OĽaNO) a viszály után sem tudott megszabadulni Igor Matovič és mások igen erős befolyásától”.

Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) ideiglenesen megbízott egészségügyi miniszter a szerdai kormányülés után jelentette be, hogy távozik funkciójából.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »