Bíró Attila öt nap alatt csoportból csapatot akar építeni

Bíró Attila öt nap alatt csoportból csapatot akar építeni

Székelyföldi túrával kezdte meg a világbajnoki felkészülést a női vízilabda-válogatott. Bíró Attila az öt napot csapatépítésre szánja, utána kezdődik a komoly szakmai munka.

Megkezdte felkészülését a magyar női vízilabda-válogatott kerete a júliusi fukuokai világbajnokságra, Bíró Attila ismét egy erdélyi összetartásra hívta meg először a játékosait. A szövetségi kapitány elsőként arról számolt be, hogy mindenki egészségesen érkezett meg a klubjából a nehéz, fárasztó és hektikus klubszezon után. Ketten tértek haza külföldről, Keszthelyi Rita Spanyolországból és Vályi Vanda Olaszországból. A válogatott Székelyudvarhelyen és környékén ötnapos ráhangoló felvezető edzőtáborral kezd, majd jövő hétfőtől a Margitszigeten folytatja napi három edzéssel a felkészülést.

A csapat kerete nem változott a tavaszhoz képest, noha a kapitány szerint a bajnoki rájátszás véghajrájában volt egy-két hullámzó teljesítmény, de az egész bajnoki szezont, illetve az elmúlt időszak válogatott mérkőzéseit mérlegelve jelölte ki a húsz játékost. „Áprilishoz képest nincs meglepetés, de a tavalyi budapesti világbajnokság óta azért folyamatosan építem be a fiatalokat, és eddig nem is vallottak szégyent, majd meglátjuk, hogy a vb-csapatba kerülésért hogy állnak helyt” – mondta Bíró Attila.

Hírdetés

Nincs ott a keretben Czigány Dóra, aki a bajnoki véghajrában kiválóan teljesített és győzelemhez segítette az Eger csapatát. A szakvezető elmondta, ő számítana a csúcsformában lévő játékosra, de ő maga jelezte, hogy a gyermeknevelés terhei miatt a klubszereplés mellett a válogatottságot nem tudja vállalni. „Megértem a döntését, neki már a család, az anyaság fontosabb” – tette hozzá.

Az erdélyi túrán elsősorban nem a vízilabdán lesz a hangsúly. „Különböző klubokból érkező csoportot kaptam, remélem, hogy öt nap múlva igazi csapatként fogunk hazatérni” – magyarázat a kapitány. Utána aztán jön a komoly felkészülés, amelyben lesz az olaszokkal közös edzőtábor, és Long Beachben június végén világkupadöntőn várnak meccsek a csapatra, ezeken kell megtalálni a világbajnoki keretet.

A kérdésre, hogy mivel lenne elégedett július végére Bíró Attila, azonnal rávágta a választ: „Ha magyar válogatott kijutna idén nyáron a párizsi olimpiára.”

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »