Bilincsben vitték el az ilfovi polgármestert a 12 éves kislány elleni nemi erõszak ügyében

Csütörtök este három személyt őrizetbe vettek egy 2018 óta húzódó, kiskorú elleni több rendbeli nemi és szexuális erőszakot feltáró ügyben. Az ügyészek több személyt gyanúsítanak azzal, hogy 2017 és 2018 között megerőszakoltak egy akkor 12 éves kislányt. A túlélő jelenleg 15 éves, 12 éves korában esett teherbe, 13 évesen szült.

Hírdetés

A most őrizetbe vett személyek között van az Ilfov megyei Ștefăneștii de Jos nevű település PNL-s polgármestere is, akit a Hotnews forrásai szerint „kiskorúval való szexuális kapcsolattal” vádolnak. Ştefan Ionel Robertet bilincsben vezették el a rendőrségi kihallgatásról, újságíroknak azt mondta, a vád ellene hamis.

Korábban az ügyész azt nyilatkozta, négy személyt gyanúsítanak nemi és szexuális erőszakkal, egyet pedig zsarolással, valamint korábbi nyilatkozatok meghamisításával és befolyásolásával. Az ügyben 2018-ban kezdődött nyomozás, kiskorúval létesített szexuális kapcsolat gyanújával. Idén februárban panaszt regisztráltak, és a két aktát összevonták. Ezt követően megváltoztatták a bűncselekmények jogi besorolását nemi erőszakra.

A fiatalkorúakkal való szexuális kapcsolatot a törvény bünteti, a BTK. 220-as (és 221es) cikkelye. A 13 és 15 év közötti gyerekekkel létesített, bármiféle szexuális aktus egytől öt évig történő börtönbüntetéssel sújtandó, 13 évnél fiatalabb gyerekkel létesített szexuális kapcsolat esetében kettőtől hét évig történő börtönbüntetés szabható ki az elkövetőre, amennyiben hatalmi helyzetéből visszaélve valaki 13 és 18 év közötti gyerekkel létesít szexuális viszonyt, kettőtől hét évig terjedő börtönnel büntethető. A törvény 4. bekezdésének B pontja értelmében súlyosbító körülménynek számít, amennyiben az elkövető a gondozására bízott gyerekkel szemben él vissza szexuálisan, például ha tanár. Ugyanakkor a 272/2004-es, gyermekvédelmi törvény 89-es cikkelyének harmadik bekezdése szerint a köz- és magánintézmények azon alkalmazottai, akik foglalkozásukból kifolyólag gyerekekkel állnak kapcsolatban, és tudomásukra jut, hogy a gyerekekkel szemben rossz bánásmód, abúzus vagy a törődés hiánya áll fenn, kötelességük sürgősen értesíteni a szociális igazgatóságot és a gyerekvédelmi hatóságokat. (hotnews, hírszerk)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »