Bidenék a Vatikánban kirakták a szivárványos zászlót, az iszlám országban nem merték

Bidenék a Vatikánban kirakták a szivárványos zászlót, az iszlám országban nem merték

Az elvileg római katolikus vallású Joe Biden elnök engedélyezte az LMBTQ-mozgalom szimbólumának számító szivárványos lobogó kitűzését az amerikai nagykövetségek épületére, az úgynevezett „Pride-hónap” alkalmából.

A katolikus egyház központjában a vatikáni amerikai nagykövetségre is kikerült a zászló. A demokraták által univerzálisnak mondott LMBTQ-jogok a jelek szerint azonban mégsem annyira univerzálisak, mivel a rijádi amerikai nagykövetség épületére „elfelejtették” kitűzni a szivárványos zászlót, helyette az Egyesült Államok és Szaúd-Arábia közötti szoros katonai kapcsolatokat ünnepelték – írja az Origo.

Ez az eset minden eddigi gesztusnál jobban szemlélteti a Biden-kormányzat kettős mércéjét,

hiszen teljesen világossá válik belőle, hogy az LMBTQ-jogokat valójában politikai fegyverként használják, és nem univerzális értékként tekintenek rájuk.

Ahogy arról az Origo beszámolt, Joe Biden elnök nemrég engedélyezte, hogy az amerikai nagykövetségek épületére kitűzzék az LMBTQ-mozgalom szivárványos zászlóját a baloldal által „Pride-hónapnak” minősített júniusban.

Ezt követően kikerült Biden Twitter-oldalára egy Pride-ot népszerűsítő kép, amelyen a szivárvány mellett megtalálhatóak a transzmozgalom, illetve a radikális baloldali Black Lives Matter (BLM) színei is.

Ehhez hasonló szimbólumok jelentek meg Kamala Harris alelnök, illetve Antony Blinken külügyminiszter közösségi oldalain is.

Ez utóbbit megosztotta a budapesti amerikai nagykövetség Twitter-oldala.

A washingtoni demokrata kormányzat, a multinacionális vállalatok és a nagybankok által támogatott LMBTQ-propaganda azonban szintet lépett, amikor június elsején megjelent a szivárványos zászló a vatikáni amerikai nagykövetség épületén is, ezt pedig közzétették a diplomáciai képviselet Twitter-oldalán – írja a vallásos üzeneteket közvetítő Catholic Arena nevű hírportál.

Hírdetés

Szintén aznap még két LMBTQ-propagandaanyagot osztottak meg a vatikáni amerikai nagykövetség Twitter-oldalán, ezek egyike Antony Blinken hivatalos nyilatkozta, amelyben – a demokraták szokásához híven – kioktat az úgynevezett LMBTQ-jogokról.

A római katolikus vallású Biden engedélyezte a szivárványos zászló kitűzését az amerikai nagykövetségek épületére. Biden a tavalyi kampánya alatt több alkalommal is arról beszélt, hogy hitét gyakorló római katolikus, aki rendszeresen szokott templomba járni. 

Joe Biden amúgy az Egyesült Államok második katolikus elnöke, az első, a szintén ír származású John F. Kennedy (1961-1963) volt.

Rijádban nem leng a szivárványos zászló

A Catholic Arena felhívja rá a figyelmet, hogy a demokrata kormányzat csupán a kereszténységet – külön kiemelve a katolikus egyház szívét, a Vatikánt – provokálja LMBTQ-propagandával, a szinte kizárólag muszlimok lakta, teokratikus berendezkedésű Szaúd-Arábiát nem. 

Az LMBTQ-mozgalom szimbolisztikája Rijádban egyáltalán nem jelenik meg, csupán a BLM-é, a nyolcszorosan büntetett előéletű George Floyd arcképével illusztrálva.

A rijádi amerikai nagykövetség Twitter-oldalán a homofóbia és a transzfóbia elleni küzdelemről annyiban van szó, hogy megosztották, illetve lefordították arabra a washingtoni külügyminisztériumnak egy bejegyzését, amely arról szól, hogy Kamala Harris alelnök aláírta a koronavírus gyűlölet-bűncselekmény nevű törvényt (COVID-19 Hate Crimes Act), amelynek az a lényege, hogy a demokraták szerint a járvánnyal összefüggésben megnőtt a gyűlölet-bűncselekmények száma, így kellett erre hozni egy törvényt.

Az elsősorban rasszizmusellenes törvényben pedig nevesítve van a homofóbia és a transzfóbia jelensége, közvetlenül az iszlamofóbia után. 

Az Egyesült Államoknak Szaúd-Arábiában van még két konzulátusa, Jeddah és Dhanhran városokban, de az ottani amerikai diplomáciai képviseletek épületeire sincs kitűzve a szivárványos zászló, a közösségi oldalaikon pedig nem szerepel LMBTQ-propaganda. 

Szaúd-Arábiában egyébként illegális a homoszexualitás, a homoszexuális cselekményeket pedig szigorúan büntetik, szélsőséges esetben az érvényben lévő iszlám jogrend, a Saría értelmében halálbüntetést is ki lehet szabni, de a demokraták valahogy soha nem aggódnak a szaúdi LMBTQ-jogokért, aminek az lehet az egyik oka, hogy a sivatagi királyság az Egyesült Államok térségbeli legfontosabb szövetségese, és már évtizedek óta szorgalmasan vásárolja az amerikai fegyvereket. 

A „Pride-hónap” első napján a két állam így a szoros katonai kapcsolatokat ünnepelte a szaúdi LMBTQ-közösség helyett.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »