Biden terroristázott, Pelosi Trump azonnali felmentését követelte

"Hazai terroristának" nevezte csütörtökön az előző nap az amerikai törvényhozás épületét ostromló lázadókat Joe Biden megválasztott amerikai elnök, aki Donald Trump távozó elnököt okolta a fővárost megrázó erőszak miatt.

A kongresszus biztonságát megsértő Trump-támogatók tiltakozása szerdán "nem eltérő vélemény, nem rendetlenség, nem tiltakozás volt, hanem káosz" – mondta a megválasztott elnök.

Trumpnak az ország demokratikus intézményeinek szétverésére irányuló tettei közvetlen következménye volt a washingtoni támadás – jelentette ki Biden.

Trump azonnali felmentésére szólított fel Nancy Pelosi

Hírdetés

Donald Trumpnak az elnöki hivatalból való azonnali felmentését követelte csütörtökön Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata párti elnöke az Egyesült Államok alkotmányának 25. kiegészítése alapján.

Ennek értelmében a kormány tagjainak többsége vagy egy kongresszus által kijelölt testület az alelnök vezetésével alkalmatlannak nyilváníthatja az elnököt feladatai ellátására.

"Ha Mike Pence alelnök és Trump kabinetjének tagjai nem távolítják el hivatalából Trumpot, úgy Trump ellen alkotmányos felelősségre vonási eljárást kell indítani" – érvelt Pelosi egy sajtótájékoztatón.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »